IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter съкращава 8% от персонала си

Технологичната компания ще освободи около 336 души, предимно от продуктовите и инженерните отдели, където тече преструктуриране

16:45 | 13.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на социалната мрежа Twitter Джак Дорси започва първата серия съкращения на персонала седмица, след като беше назначен на поста, съобщава Bloomberg.

Компанията ще съкрати 336 души, което е около 8% от служителите в световен мащаб. Повечето съкращения ще бъдат в продуктовите и инженерните отдели.

През последната една година Twitter преструктурира тези звена, в които работят около 4100 души. 

Технологичната компания смята, че този процес ще й струва между 5 и 15 милиона, като повечето разходи ще бъдат в четвъртото тримесечие.

Продължаваме напред с преструктурирането на персонала, така че компанията да поеме по по-стабилен път на растеж“, казва Джак Дорси в писмо до служителите си.

Акциите на Twitter поскъпнаха с 1,2% до 29,09 долара към 9:03 часа местно време в Ню Йорк, след като записаха ръст от 7,2% в предпазарната търговия. От началото на годината книжата на компанията поевтиняха с около 20 на сто. 

За възможните съкращения преди дни първоначално съобщи специализираният технологичен сайт Re/code
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още