fallback

Twitter преразглежда политиката за постоянна забрана на потребители

Социалната медия вероятно привежда модерирането на съдържанието си в съответствие с визията на Илон Мъск, пише FT

09:43 | 12.10.22 г.

Социалната платформа Twitter Inc преразглежда политиките си за постоянна забрана на потребители, вероятно привеждайки модерирането на съдържанието си в съответствие с визията на Илон Мъск, съобщи Financial Times. 

Twitter проучва дали има други инструменти за модериране на съдържание, които биха могли да заменят забраната, най-суровото наказание за нарушаване на правилата, пише вестникът, цитирайки множество източници, запознати със ситуацията. 

Още през май, малко след подписването на споразумение за придобиване на Twitter за 44 млрд. долара, Мъск обеща промени в практиките за модериране на съдържанието на платформата за социални медии. 

Предприемачът, който се самоопределя като абсолютист на свободата на словото, обяви също, че ще отмени забраната на профила на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Twitter

В статията на FT обаче се казва, че всяка промяна в политиката е малко вероятно да проправи пътя към завръщането на Тръмп в платформата, тъй като Twitter не обмисля отмяна на забрани, издадени заради нарушаване на политиката му срещу подбуждане към насилие.

Служителите разглеждат области, в които смятат, че Twitter може да е забранил достъпа на потребители заради по-леки нарушения, като споделяне на подвеждаща информация.

През уикенда Twitter ограничи профила на Кание Уест, заявявайки, че премахва публикации на рапъра, които онлайн потребители осъдиха като антисемитски. 

От социалната медия и представители на Доналд Тръмп не са отговорили незабавно на запитвания на Ройтерс за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:43 | 12.10.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още