IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

X тества функция за групи със „съдържание за възрастни“

Този тип общности ще бъдат маркирани със специален знак

17:00 | 28.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

X, социалната мрежа, преди известна като Twitter, тества функция, която позволява на потребителите да създават или да се присъединяват към общности, фокусирани върху „съдържанието за възрастни“, пише Bloomberg.

Потребителите, които създадат общност в приложението, могат да уточнят в настройките, че групата „съдържа чувствително съдържание за възрастни“, показва скрийншот, разкрит от анализатора от Watchful Даниел Бучук – платформа, която следи тестването при разработка на приложения.

Групите в X ще бъдат отбелязвани със знак „съдържание за възрастни“. Потребителите, които не посочат, че общността е за подобно съдържание, могат да се сблъскат с филтриране или премахване на техните публикации, показва скрийншот на правилата.

Общностите в X могат да бъдат частни, макар че не е ясно дали социалната мрежа ще включи верификация на възрастта за такъв тип групи. Политиките на X в момента ограничават „визуално съдържание, голота и сексуално поведение за потребители под 18-годишна възраст или такива, които не са посочили датата си на раждане в профилите си“. Говорител на X отказва да коментира въпроса.

През последните месеци във фокуса на американските власти е въпросът за защита на тийнейджърите и други млади хора онлайн, включително през януари беше проведено спорно изслушване в Сената, в което бяха разпитани главните изпълнителни директори на няколко социални мрежи. Сред тях беше и лидерът на X Линда Якарино.

Новият вид групи могат да бъдат друг начин, по който X се опитва да се разграничи от други масови социални мрежи. Съдържанието за възрастни присъства в Twitter много преди Илон Мъск да придобие платформата и да промени името ѝ. Бивши директори на Twitter дори са обмисляли предложение в стил OnlyFans за създателите на съдържание за възрастни. Twitter се е отказала от проекта, след като е решила, че компанията не е подготвена да следи за „проблемно сексуално съдържание“, включително детска порнография, пише The Verge.

Мъск не крие, че вярва, че X може да включва почти всякакво съдържание, стига да не е незаконно. X позволява публикации по теми като сексуално поведение, ако потребителят го отбележи като чувствително, но политиките на услугата забраняват видеа на живо със съдържание за възрастни или профилни снимки.

Не е ясно кога ще бъдат направени тестове сред по-широка аудитория и е възможно функцията все пак да не стигне официално до пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 28.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още