IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

X прави важна крачка към превръщането си в суперприложение

Социалната мрежа очаква лиценз за парични трансфери в САЩ

12:38 | 07.03.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Илон Мъск заяви, че социалната му мрежа X може скоро да получи одобрение за лиценз за парични трансфери в Ню Йорк, поставяйки платформата една стъпка по-близо до предлагането на функции за разплащания, предава Ройтерс.

По време на конференцията за технологии, медии и телекомуникации на Morgan Stanley Мъск заяви, че X може да получи лиценз в Калифорния в следващия месец, а получаването на одобрение от Ню Йорк може да дойде „след няколко месеца“.

Откакто през 2022 г. придоби компанията, преди известна като Twitter, милиардерът се опитва да я превърне в „приложение за всичко“ по примера на доминиращата услуга WeChat на Tencent в Китай, с функции надхвърлящи тези на социалните мрежи, включително възможност за изпращане на пари до други потребители на X.

За да предлага такива услуги в САЩ, X ще трябва да получи лиценз за прехвърляне на пари във всеки щат, твърдят експерти. По-рано Мъск заяви, че одобрението в Ню Йорк и Калифорния ще бъде най-ключово. Тези гъстонаселени щати са известни с относително дългите си процеси на одобрение.

Някои други щати, включително Пенсилвания и Юта, вече дадоха лицензи на X за парични трансфери.

По време на конференцията милиардерът, който също така управлява Tesla и SpaceX, каза, че X обмисля да премахне броя на харесванията, които в момента могат да се видят към всяка публикация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 07.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
cyclop
преди 1 месец
Кога почват да раздават социален кредит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още