IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартъпът xAI на Мъск ще пусне чатбота Grok безплатно за премиум абонатите на X

Целта на милиардера е да се справи с отлива на рекламодатели и да намери работещ бизнес модел за социалната мрежа

08:06 | 27.03.24 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Илон Мъск заяви, че чатботът Grok на стартъпа му за изкуствен интелект xAI ще бъде активиран за всички премиум абонати на социалната мрежа X, преди известна като Twitter, съобщава Ройтерс.

Милиардерът обяви новината в публикация в X, без да разкрива повече подробности. По-рано чатботът беше наличен само за Premium+ абонати.

Докато все повече рекламодатели се отдръпват от микроблогинг платформата, Мъск подчертава, че намаляването на зависимостта на компанията от реклама и насочва фокуса си към по-атрактивни абонаментни планове.

По-рано този месец Мъск каза, че xAI ще отвори кода на Grok. Той сподели това, след като заведе дело срещу OpenAI за предполагаемо изоставяне на първоначалната мисия на стартъпа в полза на модел за генериране на печалба.

Този ход може да даде свободен достъп за експериментиране с кода зад технологията и да приведе xAI в съответствие с фирми като Meta и френската Mistral, които също имат свои AI модели с отворен код.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 27.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още