IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виж кой говори на стъклото

Германска компания тества реклама с говорещи прозорци

12:58 | 04.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Скоро по прозорците на немските влакове може да се прожектират реклами. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Скоро по прозорците на немските влакове може да се прожектират реклами. Снимка: Ройтерс

Водещата германска медийна компания Sky Deutschland предлага да излъчва програми чрез  прозорците на влаковете, които карат пътниците, опрели се в стъклото, да мислят, че звукът "идва от главата им", съобщава BBC.

Идеята е базирана на предаването на звука по черепната кост - технология за пренос на звука към вътрешното ухо чрез предаване на вибрации.

Концепцията е разработена от рекламната агенция BBDO Germany от името на Sky Deutschland и вече предизвиква противоречиви реакции.

В коментари под видеоклип, на който се показва концепцията, пише: "това е нарушение на правото на човек да си почива" и "мисля, че ще ударя прозореца с чук".

Идеята за кампанията, озаглавена "Говорещ прозорец", бе представена на Международния фестивал на креативността в Кан миналия месец. Видеоклипът показва как пътници в германски влак са изненадани да чуят реклами, които ги приканват да свалят приложението Sky Go на смартфоните си.

В подробности, публикувани в интернет, се посочва, че технологията за предаване на звук по черепната кост е използвана преди в слухови апарати, слушалки за плувци и бегачи и устройства, с които фокусниците карат хората да си мислят, че в главата им е внедрено някакво послание.

Google също планира да използва технологията в предстоящите си слушалки Glass.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още