fallback

Google закрива услугата си за разплащания Checkout

Алтернативите са и конкурентните услуги, като Braintree, Shopify und Freshbooks

17:57 | 21.05.13 г.
Автор - снимка
Създател

Поредната вътрешнофирмена жертва на Google – американският технологичен концерн обяви, че ще прекрати своята услуга за онлайн разплащания Google Wallet, като това ще се случи в рамките на до шест месеца – до 20-и ноември, обяви концернът, цитиран от Ройтерс.

По този начин търговците, които ползват Google Checkout, позволяващ им да извършват и приемат разплащания както онлайн, така и в магазините си, имат шест месеца на разположение, за да се прехвърлят на Google Wallet Instant Buy. От интернет гиганта искат да обединят всичките си услуги в тази сфера под общата шапка на Google Wallet.

Пряка промяна за потребителите няма да има и те ще продължат да използват акаунтите си  в Google Wallet, както досега.

Алтернативите са и конкурентните услуги, като Braintree, Shopify und Freshbooks. 

Още през 2011 г. интернет концернът започна да заменя Checkout чрез Wallet. Все пак търговците можеха да ползват и двете услуги. 

През миналата седмица по време на своята конференцията за разработчици I/O Google обяви три важни иновации в сферата на Wallet. В бъдеще услугата ще поддържа плащания чрез електронна поща. Instant Buy API ще улеснява приложенията за Android при достъпа им до Wallet, а Google Wallet Objects API ще улесни търговците при прилагане на програми за лоялност или за награди.

Това е поредната услуга, която интернет гигантът премахва през последните месеци. През последните седмици Google обяви края на популярния RSS четец Google Reader, SMS Search, CalDAV API, услугата за обработка на снимки Snapseed Desktop, както и други по-малко популярни свои разработки.

Закриванията групата постоянно обосновава най-вече с тенденцията за преминаване към мобилни устройства, както бе и в скорошния случай: "Google Checkout се закрива, защото преминаваме към Google Wallet - платформа, която позволява на търговците да изпълнят изискванията на мултискрийн света, в който потребителите пазаруват в магазини от бюрото си в офиса, ползвайки мобилни устройства". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
fallback