IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google: До 3 години половината интернет трафик ще е мобилен

Марките трябва да се настроят на тази тенденция в интернет, за да бъдат успешни, смята Гийом Бакувие, директор мобилни продажби и операции в компанията

14:00 | 27.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Гийом Бакувие. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Гийом Бакувие. Снимка: Investor.bg

„Всеки ден в света се активират около 925 хиляди мобилни устройства, а това значи, че всяка година новозакупените смартфони и таблети са около 320 млн. броя“, заяви Гийом Бакувие, директор мобилни продажби и операции на Google за Южна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка по време на технологичния конгрес Webit, чийто медиен партньор е Investor.bg.

По думите му много скоро основният достъп до мрежата ще бъде през мобилни устройства. „През 2014 г. 50% от трафика в мрежата ще бъде генериран от мобилни устройства. През 2015 г. интернет ще се ползва през 20 млрд. мобилни устройства, докато десктоп машините ще са 16 млрд. броя“, цитира Гийом в подкрепа на мнението си анализ на Morgan Stanley Research.

По думите му западните потребители вече са много зависими от достъпа до мрежата. Според изследване на MediaCT от април 2011 г. в замяна на интернет достъп от бирата биха се лишили 43% от американците, 34% биха се отказали от билети за „Супербоул“, 26% - от обувките си, а 20% - от кабелна телевизия. Анализ на Cisco пък показва, че спрямо 2010 г. мобилният трафик ще се увеличи 26 пъти до 2015 г.

„Всичко това показва, че смартфоните и таблетите ще завладеят голяма част от времето на потребителите и маркетинг експертите са тези, които ще трябва да се нагодят към тази тенденция“, каза Бакувие. До няколко години 60% от населението на земята ще има смартфони и това масово навлизане представлява голям шанс за маркетинга, твърди експертът.

Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още