IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AOL ще придобие видео платформата Adap.tv за 405 млн. долара

Печалбата на AOL за тримесечието очаквано се сви драматично на годишна база

18:10 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
AOL ще придобие видео платформата Adap.tv за 405 млн. долара

AOL ще придобие видео платформата Adap.tv за 405 млн. долара с цел разширяване присъствието си в дигиталното видео пространство, пише MarketWatch. Печалбата на интернет компанията за второто тримесечие на 2013 г. спадна с 97% в сравнение с година по-рано, когато тя бе подкрепена от високите продажби.

AOL обяви печалба в размер на 28,5 млн. долара, или 35 цента на акция. Това е спад от колосалните 970,8 млн. долара, или 10,17 долара на акция година по-рано. Към данните за последното тримесечие са включени нетна такса от 11 цента на акция за преструктуриране, отчисления и други. За същия период на миналата година компанията отчете печалба от 9,93 долара на една акция благодарение на операции с активи, приходите от лицензи и други.

Приходите се повишиха с 1,9% до 541,3 млн. долара. Очакванията на анкетираните от Ройтерс анализатори бяха за 32 цента на акция и приходи от 540 млн. долара. Макар и с малко резултатите надминават очакванията им. Приходите от реклама пък са нараснали с 6,9% до 361,2 млн. долара.

Adap.tv е видео платформа за реклама. Тя ще функционира независимо от видео дейността на АOL. За сделката AOL ще плати 322 млн. долара в брой и близо 83 млн. долара в акции.

„Наблюдаваме два тренда във видео пространството в момента - преориентирането от гледането на телевизия към гледането на видеа в интернет и изкупуването на програмни медии“, коментира директорът на AOL Тим Армстронг.

Управителното тяло на AOL реши да изкупи обратно свои акции за 150 млн. долара.

Преди началото на днешната търговска сесия акциите на AOL поскъпнаха с 3,7% до 37,50 долара за брой. От началото на годината те са прибавили 22% към стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още