IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткоин индустрията на рекламен тур във Вашингтон

Главният юрисконсулт на Bitcoin Foundation ще прави презентация за валутата и ще отговаря на въпроси на представителите на редица агенции

13:28 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Биткоин индустрията на рекламен тур във Вашингтон

Във Вашингтон сякаш се провежда среща на върха на биткоин индустрията. Представители на най-малко седем правителствени агенции на САЩ ще се срещнат в понеделник с основните представители на бранша на виртуалната валута. Това е още едно доказателство за все по-голямото внимание, което регулатори и правоприлагащите органи й отдават, пише Wall Street Journal. 

Патрик Мърк, главен юрисконсулт на Bitcoin Foundation, заяви, че ще направи в понеделник презентация пред представители на Федералния резерв на САЩ, Министерството на финансите, на Федералната корпорация по застраховане на депозитите (FDIC), на банковия регулатор (OCC), Федералната служба по приходите, ФБР и Сикрет Сървис и ще отговаря на въпросите им.

Американската данъчна служба (IRS), ФБР и Сикрет Сървис не желаят да коментират новината за срещата, а представители на останалите ведомства не са открити за коментар.

Срещата е поредният знак за това как властите се опитват да определят своите отговорности в света на виртуалните валути, които, за разлика от конвенционалните валути, не се поддържат от държавите. Bitcoin, най-популярната от тези валути, се генерира от компютърна програма и след това се търгува на борса. С нея обаче могат да се купуват реални стоки и услуги.

Досега регулаторите фокусираха усилията си върху гарантирането, че борсите за Bitcoin не нарушават правилата за трансфер на пари, както и че виртуалната валута не се използва за незаконни дейности като пране на пари и трафик на наркотици.

Т. нар. Financial Crimes Enforcement Network, комисия към американското финансово министерство, която се бори срещу банкови измами и търговия с вътрешна информация, прие преди време директиви, които подлагат борсите за виртуална валута на същите регламенти срещу  прането на пари, като традиционните компании за парични преводи като Western Union. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още