IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова стачка в германските поделения на Amazon

Синдикатът настоява мениджмънтът да подпише споразумение за тарифите за заплащане, каквото действа в търговията на дребно

10:02 | 27.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	За пореден път служителите на Amazon в Германия стачкуват. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

За пореден път служителите на Amazon в Германия стачкуват. Снимка: Ройтерс

Компанията за електронна търговия Amazon изглежда отново ще трябва да понесе удара на работническата стачка, която се готви срещу нея в Германия. Синдикалният съюз Verdi призовава служителите на компанията за протестни действия, като те вече са започнали в неделя при нощните смени на поделенията на американската компания в Бад Херсфелд и Лайпциг.

В понеделник стачката се разширява и в поделенията в Грабен (до Аугсбург), Верне (Северен Рейн-Вестфалия) и Райнберг в Рурска област. Във Верне ще се стачкува до вторник вечер, а на останалите места – до сряда. По този начин за първи път едновременно стачкуват пет поделения, заявяват от Verdi. 

В края на септември синдикалният съюз вече организира подобни протести в пет подразделения на компанията в страната, но те не протекоха едновременно. 

Стачката в Amazon продължава с прекъсвания още от Великден 2013 г. Синдикатът настоява мениджмънтът да подпише споразумение за тарифите за заплащане, каквото в Германия действа в търговията на дребно и в бизнеса с пратки. Но Amazon позиционира компанията си като дружество в сектор „Логистика”, където средните възнаграждения традиционно са по-ниски.

До момента американският концерн отказва всякакви преговори със служителите си, допълва Ройтерс. Стачката на Amazon поне засега не се отразява негативно върху купувачите и клиентите на сайта за доставки. В Германия компанията има над 9000 служители в девет града в страната.

През миналата седмица американският гигант в електронната търговия отчете най-голямата си тримесечна загуба от 14 години насамСкокът в разходите за разработването на нови продукти, лицензи за музика и видео, както и други части от стратегията за експанзия на сиатълската компания, доведоха до нетна загуба в размер на 437 млн. долара през третото фискално тримесечие. Сумата е значително по-голяма от загубата от 2013 г., възлизаща на 41 млн. долара. По-голямата загуба идва въпреки 20-процентното увеличение в приходите до 20,58 млрд. долара.  Заради резултатите акциите на компанията се сринаха в петъчната борсова сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още