fallback

Ericsson и Intel залагат на ново поколение системи за центрове за данни

Двете компании търсят нови решения, отговарящи на настъпващите промени в облачните услуги

12:19 | 02.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ericsson обединява сили с Intel в предоставянето на ново поколение системи за центрове за данни, разкри главният изпълнителен директор на шведската телекомуникационна компания Ханс Вестберг по време на Mobile World Congress в Барселона. Investor.bg е една от малкото български медии, които имат присъствие на събитието.

По думите му търсенето на облачни услуги става все по-голямо, ето защо компаниите трябва да са готови да предлагат нови решения на клиентите си. За целта Ericsson Cloud System добавя нови софтуерни и хардуерни решения, които да осигурят значително по-бърза връзка с облака, като залага на сигурността и опазването на потребителските данни.

Съвместно с Intel Ericsson пуска на пазара ново поколение системи за управление на центрове за данни, наречена Ericsson HDS 8000, която предполага промяна на концепцията за този тип центрове от гледна точка на архитектурата и в икономически план. HDS 8000 използва иновативния подход към изграждането на центровете за данни Intel Rack Scale Architecture, който помага за подобряването на ефективността, автоматизацията и по-ниските цени.

"Вървим в посока промяна на облака. Той осигурява все по-бързи и все по-сигурни услуги", коментира главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич. По думите му в индустрията не става дума само за хардуерни решения, но и за предоставянето на по-добри услуги на по-ниска цена за потребителите, което се случва благодарение на преобразуването на мрежовата инфраструктура.

"Близо сме до повратна точка в индустрията. Започваме все по-ефективно да решаваме проблемите си", коментира Вестберг. По думите му тази повратна точка е свързана с три основни стълба – мобилните технологии, широколентовия достъп и облачните услуги.

Ханс Вестберг твърди, че през 2015 г. Ericsson ще продължи да развива основния си бизнес, но ще залага все повече на облачните услуги и ще търси решения за облака, които да помагат на бизнеса, потребителите и дори управлението на градовете. Във връзка с последното шведската компания представи Connected Traffic Cloud - облачна услуга, която цели по-лесно справяне а трафика в градовете и по-голяма сигурност на пътя.

"Това е следващата стъпка в света на мрежите", категоричен е той. По думите му Connected Traffic Cloud ще позволи на властите в градовете да получават чрез облака данни от самите превозни средства и да управляват по-лесно транспортната мрежа. Услугата  позволява двупосочно движение на данните между превозните средства и системите на властите. Според него това ще позволи за драстичното намаляване на броя на произшествията на пътя и ще доведе до значителен спад в трагичните инциденти.

Облакът може да помогне не само на бизнеса, но и на цялото общество, коментира главният изпълнителен директор на шведската телекомуникационна компания, подчертавайки, че анализът на подобен тип данни става все по-лесен благодарение на интеграцията на системите и свързаните услуги в лицето на тенденцията, наречена Интернет на нещата (Internet of things).

От Ericsson посочват, че със създаването на Connected Traffic Cloud се надяват да вдъхновят създаването на отворена екосистема, която да помогне за осигуряване на по-голямо спокойствие на пътя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:36 | 13.09.22 г.
fallback