IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайтът на Google в Малайзия е хакнат?

Част от потребителите, опитали да го отворят, са пренасочени към друга страница, подсказваща за хакерска атак

11:11 | 14.04.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Достъпът до сайта на Google в Малайзия беше прекъснат във вторник, а част от потребителите заявиха, че при опит да заредят страницата са били пренасочени към друг уебсайт, който изписва „Google Малайзия е хакнат“, съобщава Wall Street Journal.

"Наясно сме, че част от потребителите имат проблем със свързването с google.com.my или са били пренасочени към различен уебсайт“, заяви говорителят на компанията. „Свързахме се с организацията, която отговаря за управлението на домейна и се надяваме проблемът да бъде решен скоро“.

Съобщение, публикувано в официалния Twitter акаунт на Google Malaysia, посочва, че прекъсването се дължи на проблем със системата за имена на домейните (DNS) или на пренасочването. DNS сървърите представляват виртуални книги с адреси и помагат за насочване на интернет трафика.

Някои потребители, които са се опитали да отворят сайта на Google в Малайзия, са пренасочени към страница с черен фон и бели, червени и жълти надписи, гласящи „Google Малайзия е хакнат от Tiger-Mate. #Bangladeshi Hacker”.

Случаят напомня кражбата на DNS от Google Виетнам през февруари, когато сайтът не се отваряше за кратко, а потребителите биваха насочвани към сайт за продажба на услуга, използвана за кибератаки.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dzk
преди 9 години
сайта вече работи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още