IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon пуска нова рекламна платформа

Тя ще е насочена към разработчици на мобилни приложения

17:30 | 14.05.15 г.
Amazon пуска нова рекламна платформа

Amazon.com представи нова рекламна платформа, насочена към разработчици на мобилни приложения. Тя представлява поредното усилия на най-големия търговец на дребно в света да се сдобие с по-голям дял на пазара на мобилна реклама, на който доминират Google и Facebook, пише Bloomberg.

Услугата позволява на разработчиците да популяризират своите приложения за смартфони и таблети с Android, както и за таблетите на Amazon, като Amazon ще получава пари всеки път, в който потребител кликне върху реклама, показвана чрез системата. Кампаниите са с начална цена от 100 долара.

Компанията работи с редица разработчици в подкрепа на платформата, твърди Лин Харт, говорител на Amazon. По думите ѝ компанията е осъзнала, че това е начинът повече разработчици да се възползват от тази реклама.

Amazon е малък играч в американската индустрия за мобилна реклама, възлизаща  на 28,7 млрд. долара. Базираната в Сиатъл компания има по-малко от 1% пазарен дял. Google има 35%, а Facebook - 17% според EMarketer.

Предоставянето на място за изява на разработчиците на приложения ги мотивира да разработват програми специално за Amazon, което прави устройствата и услугите на компанията по-привлекателни за купувачите, посочва анализаторът на Emarketer Мартин Утерас. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още