IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile US сви рязко загубата през третото тримесечие

Операторът вече има повече от 45 млн. потребители

17:54 | 05.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	T-Mobile се вля в MetroPCS Communications Inc. в началото на май, като по този начин стана публична компания. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

T-Mobile се вля в MetroPCS Communications Inc. в началото на май, като по този начин стана публична компания. Снимка: Ройтерс

Загубата на американския мобилен оператор T-Mobile US Inc. за третото тримесечие се сви рязко, след като компанията продължи да привлича нови клиенти, а приходите ѝ бяха подкрепени от сливането й с MetroPCS Communications Inc. по-рано тази година. Резултатът на T-Mobile за същия период на миналата година пострада от по-високите разходи за глоби, пише MarketWatch.

T-Mobile оповести загуба от 36 млн. долара в сравнение с отрицателния финансов резултат от 7,73 млрд. долара година по-рано, като през този период на 2012 г. компанията извърши отписвания на стойност 8,13 млрд. долара.

През третото тримесечие на 2013 г. приходите й се покачиха с 37% на годишна база до 6,69 млрд. долара. Без да се вземат предвид вноските от MetroPCS Communications Inc., приходите растат с 11%. Анкетираните от Thomson Reuters анализатори очакваха 6,57 млрд. долара.

T-Mobile се вля в MetroPCS Communications Inc. в началото на май, като по този начин стана публична компания. Преди това концернът осъществяваше дейност като поделение на Deutsche Telekom AG, която обаче все още държи мажоритарния дял.

Четвъртият по брой абонати оператор в САЩ се превърна в застрашителен конкурент, след като през април започна да предлага моделите iPhone на Apple, извърши инвестиции в нова високоскоростна мрежа и обявяви плановете си да не обвързва своите клиенти с договори.

T-Mobile печели нови потребители заради по-големите продажби на iPhone. Компанията извлече ползи и от продажбата на други модели смартфони като например Galaxy S4 на Samsung Electronics Co. За разгледания период общите продажби на смартфони почти се удвоиха - до 5,6 млн. броя в сравнение с миналата година.

Наскоро T-Mobile разкри намерението си да започне да предлага iPad моделите на Apple заедно с безплатен интернет за 200 МВ. Впоследствие от компанията обясниха, че ще предлагат 16-гигабайтовите версии на iPad Air и iPad mini без първоначална вноска и месечни такси от съотвено 26,25 и 22,08 долара.

Към 30 септември 2013 г. T-Mobile има повече от 45 млн. потребители, което е с около милион повече в сравнение със същия период на миналата година.

Акциите на T-Mobile, която потвърди прогнозата за годишните си цели, в понеделник се търгуваха за 28,34 долара едната. От началото на годината те почти са удвоили своята стойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още