IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile USA и MetroPCS преодоляват една пречка пред сливането си

Все още обаче САЩ не са дали окончателно зелена светлина за сделката

15:49 | 07.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Магазин на&nbsp;T-Mobile USA в Лос Анджелис. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Магазин на T-Mobile USA в Лос Анджелис. Снимка: Ройтерс

По всичко изглежда, че американското министерство на правосъдието няма притеснения относно предложеното сливане на T-Mobile USA и MetroPCS. Институцията отмина без коментар задължителния период на изчакване, в който можеше да бъдат повдигнати възражения, се казва в съобщение за пресата от MetroPCS.

По този начин обаче сделката все още не е одобрена. Други регулатори все още трябва да одобрят сделката. Така например Федералната комисия по комуникациите не е взела решение относно предложението за прехвърляне на мобилните честоти. Също така Комисията за чуждестранни инвестиции трябва да одобри сливането, тъй като T-Mobile USA не е американска компания, а е дъщерно дружество на Deutsche Telekom.

Освен това все още предстои вотът на акционерите на MetroPCS. Американският мобилен оператор призовава своите акционери да дадат благословията си за сливането. Решение се очаква на заседанието на 12-и април. 

T-Mobile USA планира да съкрати с над 100 служители работната сила в централата си в Белвю, Вашингтон, пише междувременно Seattle Times. Засегнато ще е преди всичко подразделението за маркетинг и реклама. Мерките ще бъдат оповестени официално до дни.

През миналата година Deutsche Telekom и MetroPCS се договориха да обединят усилия на доходоносния, но силно конкурентен американски пазар. Преди това германската компания се провали в опита за продажба на американското си дружество на AT&T за 39 млрд. долара.

Сделката бе стопирана на 19-и декември 2011 г., след като Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC), подкрепена от Министерството на правосъдието, наложи съдебен запор и вкара сделката в съда. След неуспешната сделка тогава T-Mobile USA вече съкрати 1900 служители – 5% от общия брой на заетите в компанията.

Предстоящото сливане на американското дъщерно дружество с MetroPCS костваше на Deutsche Telekom загуба от 5,3 млрд. евро за фискалната 2012 г. - в резултат на отписване от 7,3 млрд. долара в T-Mobile USA, тъй като T-Mobile USA се оценява в момента по-ниско, отколкото при влизането на концерна от Бон преди повече от десет години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още