IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраната за продажби в САЩ отново надвисна над Samsung

Все пак потенциалната забрана за продажби засяга само по-стари устройства на корейците

13:05 | 19.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Забраната за продажби в САЩ отново надвисна над Samsung

Американският технологичен концерн Apple постигна важен частичен успех в патентия спор със Samsung. Американски федерален апелативен съд е отменил, според Wall Street Journal, решението на окръжен съдия Луси Кох за отлагане на забраната за продажба на 26 продукта на Samsung, макар че е открила нарушения на корейската компания срещу патентите на производителя на iPhone.

Въпреки че Апелативният съд е съгласен отчасти с решението на Кох, съдията трябва да преоцени представените от калифорнийската компания доказателства и да преразгледа решението си. Но все пак потенциалната забрана за продажби засяга само по-стари устройства на Samsung, сред които смартфоните Galaxy S2 и Galaxy Nexus S, както и таблетът Galaxy Tab. 

В момента Apple и Samsung спорят под председателството на Кох за размера на обезщетението, което корейците трябва да платят. Основата тук е решението, постановено от съдебно жури през юли 2012 г. Към този момент Кох твърдеше, че определената от журито компенсация от 1,05 млрд. долара е достатъчно наказание и не е нужна забрана за внос.

През март Кох намали обезщетението с 450 млн. долара до 599 млн. долара. В допълнение към тази сума Apple сега призовава за ново обезщетение от 380 млн. долара. Samsung от своя страна счита за уместно наказание от само 53 млн. долара. Става въпрос главно за изчисляване на пропуснати ползи от страна на Apple, на лицензионни възнаграждения и печалбата, която Samsung е постигнала с продажбата на незаконните продукти.

В последния ден на предоговарянето Apple и Samsung представиха показания на своите свидетели. И двете страни в хода на този процес разполагаха с общо по осем часа за тази цел. Освен това адвокатите на двете страни днес ще изнесат в рамките на 90 минути своите заключителни пледоарии. След това осемте съдебни заседатели - две жени и шестима мъже – ще имат време за заключителни обсъждания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още