IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple настоява за нов съдебен процес срещу Samsung

Калифорнийската компания се надява да пресече шансовете на корейския концерн да спечели обжалването

12:56 | 28.03.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Apple настоява за нов съдебен процес срещу Samsung

Американският технологичен концерн Apple е подал документи, с които настоява да започне нов процес срещу своя южнокорейски конкурент Samsung. Компанията от Купертино се надява, че ще пресече шансовете на корейската компания да спечели обжалването на процеса, съобщава агенцията за финансови новини Bloomberg.

Досега процедурата по обжалването не се развиваше в полза на Apple. Съдия Луси Кох отмени първоначалното решение от август 2012 г. на съдебен състав, който отсъди, че Samsung трябва да плати компенсация в размер на 1,05 млрд. долара. Кох реши, че максималната сума, която може да бъде изплатена от Samsung, е 450,5 млн. долара и допълни, че журито е направило преценката си на базата на неправилна законова теория.

Според подадените от Apple документи искането на Samsung за отмяна на глобата вероятно няма да доведе до окончателно решение по спора между компаниите дори и от апелативен съд. Затова калифорнийският концерн изисква преразглеждане на процеса от самото начало.

Ако съдията одобри предложението, всички дискусии за това дали 14 устройства на Samsung нарушават патентите на Apple ще започнат отначало.

От американската компания се опитват да оборят твърденията на съдия Кох и обявяват, че смартфоните Galaxy S2 AT&T и Infuse 4G са се продавали в периода, в който може да се смята, че са нарушавали пряко дизайна на конкурентни устройства на Apple.

Процесът в Сан Хосе приключи на 24-и август 2012 г., но  съдебната сага между двете компании е далеч от края си. Освен това от февруари 2012 г. има ново дело, което касае по-нови модели от първоначално засегнатите. То засягаше първоначално Galaxy Nexus на Samsung, за който се твърди, че нарушава четири патента на Apple. Спорът по-късно бе разширен и върху Galaxy S3, Galaxy Note 2, Galaxy Tab 8.9 и Galaxy Tab 2 10.

В контрадело Samsung обвини Aplle, че е нарушела патенти във връзка с iPhone 5. Основните заседания ще започнат през март 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 26 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Като гледаме нивата на продажби се вижда че на Apple само това му остана - да слага прът в колелата на безспорния лидер по продажби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още