IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Telekom Austria Group увеличава капитала си с 1 млрд. евро

Офертата е за до 221,5 млн. акции на цена от 4,57 евро към съществуващите акционери и нови инвеститори

18:51 | 07.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Доставчикът на телекомуникационни услуги Telekom Austria Group обяви увеличение на капитала на компанията с прогнозирани нетни постъпления в размер на 1 млрд. евро. Управителният съвет предлага до 221,5 млн. новоиздадени обновени акции.

Новите акции ще бъдат емитирани след увеличението на основния капитал и ще бъдат с право на дивидент, считано от 1-ви януари 2014 г., включително предназначения дивидент в размер на 0,05 евро на акция за финансовата 2014 г.

Необходимо е инвеститорите да са квалифицирани институционални купувачи. Новите акции ще се предлагат в и извън САЩ към някои други допустими институционални инвеститори, отговарящи на Регламент S по Закона за ценните книжа на САЩ.

"Отличните резултати от дейността през третото тримесечие на 2014 вече показват промяна на тенденцията за нашата група. С увеличението на капитала ще бъдем в състояние да продължим да развиваме Telekom Austria Group. Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани, за да укрепим баланса си и да увеличим инвестициите в инфраструктура, особено в Австрия. Освен това ние ще продължим разширяването ни с фокус върху конвергентните услуги, включително и чрез консолидацията на вътрешния пазар и развитие на нови дейности ", коментира Ханес Аметсрайтер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group. 

Периодът на записване ще започне на 10 ноември и ще приключи на 24 ноември тази година. В т.нар. „Предлагане на права“ съществуващите акционери на Telekom Austria ще получат по едно право за записване на всяка съществуваща акция, започвайки на 7 ноември 2014 г. в полунощ централно европейско време. Те ще получат покана да упражнят своето право за закупуване на акция на цена от 4,57 евро на нова акция.

Търговията на правата за записване на акции на Виенската фондова борса се очаква да започне на 12 ноември 2014 г. и да завърши на 19 ноември.

América Movil и ÖIAG се ангажираха да участват в предлагането, за да останат основни акционери. América Movil поема задължението да придобие 3 967 850 нови акции, докато ÖIAG - 62 958 867 нови акции.

Нетните приходи ще бъдат използвани, за да се укрепи капиталовата структура, да се ускорят инфраструктурните инвестиции с фокус върху австрийския пазар, както и за сливания и нови придобивания.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още