IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon сви прогнозата си след разочароващ отчет

Новината изпрати цената на акциите ѝ надолу

18:37 | 22.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Verizon Communication записа спад преди началото на борсовия ден, след като сви прогнозата си за второ поредно тримесечие. Това допълни притесненията, че потребителите намаляват разходите си, пише Bloomberg.

Най-големият американски мобилен оператор има трудности в поддържането на темпото на конкурентите по отношение на растежа на броя на абонатите, предвид големите намаления за телефони и високата инфлация. Днес Verizon обяви, че е добавила само 12 хил. месечни мобилни абонати за второто тримесечие, което се оказа много под прогнозата на анализаторите за нови 167 200 клиенти.

Това е пореден проблем пред оператора, след като AT&T притесни анализаторите с предупреждението си, че някои клиенти започват да забавят плащането на сметките си. И AT&T, и Verizon повишиха цените на по-старите си мобилни планове.

Цената на акциите на Verizon спадна с 5,4%. Вчера тя се понижи с 2,9%, след като AT&T обяви финансовите си резултати. От началото на годината стойността на книжата на Verizon се е свила с 8 на сто.

Verizon е под натиск да запази пазарното си лидерство. Компанията се върна към промоциите с безплатни телефони, в опит да отговори на намаленията и подаръците от AT&T и T-Mobile US. Базираният в Ню Йорк мобилен гигант също така се опитва да настигне T-Mobile в развитието на 5G услугата и очаква да открие нов източник на приходи чрез мрежови договори с компании и локации, включително пристанища.

Печалбата на акция, като се изключат някои елементи, се очаква да бъде между 5,10 и 5,25 долара за годината, под диапазона от 5,40-5,55 долара. Освен това компанията сви прогнозата си за приходите от услуги и други, като очаква около 1% спад. По-ранната прогноза беше да няма изменение на приходите спрямо тези от година по-рано.

Verizon загуби 215 хил. нетни мобилни абонати през второто тримесечие и привлече 227 хил. бизнес клиенти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още