IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lexmark се подсилва със Saperion за 72 млн. долара

В добавка към независимата си и многоезична платформа придобиваната компания разработва облачно базирани и мобилни решения

16:28 | 20.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Lexmark се подсилва със Saperion за 72 млн. долара

Американският концерн за печатни устройства и услуги Lexmark International Inc. се е споразумял за придобиването на базирания в Германия разработчик на софтуер Saperion AG за около 72 млн. долара, съобщи MarketWatch.

От компанията за производство на принтери очакват покупката да подкрепи растежа ѝ, както и възможностите ѝ в областта на софтуера.

„Към момента Saperion ще бъде последната по време софтуерна придобивка, която подсилва прехода на Lexmark от световен лидер в изобразителните и изчислителни технологии към същата позиция в предлагането на комплексни решения“, заяви председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор на купувача Пол Руук.

Подобно на повечето си конкуренти в технологичния бранш Lexmark прекара години в борба със съзряващия пазар на хардуер, сблъсквайки се със свит марж на печалба и по-слаб растеж в развитите страни. За разлика от повечето от тях обаче компанията работеше по развиването на основния си бизнес и към разширяването му в посока на софтуера.

Saperion разполага с голяма потребителска база, включваща както компании със среден размер, така и международни играчи като Siemens AG и Vodafone Group PLC. Други клиенти на германската компания са Schindler, E.On, Fleurop, Henkel, Lufhansa, Daimler. В добавка към независимата си и многоезична платформа компанията разработва облачно базирани и мобилни решения.

Сделката, която се очаква да приключи през настоящото тримесечие, изисква одобрения на регулаторни органи.

Във вчерашната борсова сесия в Ню Йорк акциите на Lexmark приключиха със загуба от 0,5% до 39,66 долара за брой, а в извънборсовата търговия не са активни. От началото на годината пазарната капитализация на компанията е нараснала със 71%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още