IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft вече има кратък списък с кандидатите за шефския пост

В листата има десетима души, сред които са Мълали и Елоп

21:08 | 06.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft вече има кратък списък с кандидатите за шефския пост

Базираният в Редмънд, щата Вашингтон, американски софтуерен концерн Microsoft вече е изготвил кратък списък с потенциалните заместници на Стив Балмър на поста изпълнителен директор на компанията. Смята се, че технологичният гигант е ограничил списъка до около десетима души, съобщава Ройтерс.

Сред кандидатите за позицията са изпълнителният директор на Ford Алън Мълали, бившият главен изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп, вицепрезидентът на Microsoft Тони Бейтс и директорът на подразделението за облачни услуги на компанията Сатя Надела.

От агенцията не са успели да разберат кои са останалите в списъка, но се смята, че има поне още един вътрешен служител на американския технологичен гигант, както и поне още трима външни за компанията претенденти.

Припомняме, че настоящият изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър обяви през август, че ще оваканти поста в следващите дванадесет месеца. Мениджърът води компанията вече 13-та година, но заяви, че е решил да се отдаде на заслужена почивка и да се пенсионира.

Счита се, че бордът на директорите на Microsoft вече е организирал специална среща, на която е било обсъдено бъдещето на компанията, както и следващият изпълнителен директор. Първоначалният списък с кандидати е включвал над 40 души, но бордът е съкратил списъка до около 10 имена.

Според Ройтерс компанията дори вече е провела разговор с Елоп, който се върна в Microsoft, след като технологичният гигант закупи мобилния отдел на Nokia за 7,2 млрд. долара. Смята се още, че от Microsoft са се допитали и до 67-годишния Мълали, но изпълнителният директор на Ford не е проявил интерес към позицията. Очаква се до края на годината компанията да обяви кой ще е следващият ѝ ръководител. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още