IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung добавя приложения за сигурността на Galaxy S5

Компанията прави опит да възпре увеличаващите се кражби на устройства в САЩ

09:50 | 05.04.14 г.
Samsung добавя приложения за сигурността на Galaxy S5

Samsung Electronics ще добави две приложения за сигурността на последния си смартфон в опит да възпре увеличаващите се кражби на устройства в САЩ, съобщава компанията, цитирана от АП.

Производителят посочва, че потребителите ще могат безплатно да активират приложенията против кражба "Find My Mobile" и "Reactivation Lock" за допълнителна защита на Galaxy S5.

Приложенията ще позволяват заключване на смартфона при неоторизиран опит за достъп до него. Те обаче ще бъдат качени на устройствата, продавани от Verizon и U.S. Cellular.

Новината идва точно в момент, в който окръжният прокурор на Сан Франциско Джордж Гаскон, на Ню Йорк Ерик Шнейдерман и други служители на правоохранителните органи в САЩ настояват производителите да слагат специални “ключове” за борба с нарастващите кражби на смартфони в цялата страна.

По-рано тази седмица законодателите в Калифорния представиха законопроект, който ако бъде приет ще изисква всички мобилни устройства, внасяни в щата, да бъдат оборудвани с устройства против кражба от следващата година. Подобно законодателство се разглежда в Ню Йорк, Илинойс, Минесота и други щати, а законопроектите бяха представени и в двете камари на Конгреса.

“Необходимо е да се работи повече, за да се гарантира, че тези решения са стандартни за всяко устройство”, коментират прокурорите.

Apple създаде подобно приложение за iPhone още миналата година, посочва информационната агенция.

Кражбата на мобилно устройство се случва на поне един от всеки три грабежа в САЩ. Откраднатите или изгубени устройства са стрували на потребителите над 30 млрд. долара през 2012 г., сочат данни на Федералната комисия по комуникациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още