IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Играта Angry Birds е изтеглена 2 млрд. пъти

Rovio обаче представи слаби финансови резултати заради засилените инвестиции през 2013 г.

17:38 | 29.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Играта Angry Birds е изтеглена 2 млрд. пъти

Финландският разработчик на софтуер Rovio Entertainment представи слаби финансови данни за 2013 година. Компанията, добила световна популярност с играта си Angry Birds, е реализирала приходи в размер на 156 милиона евро. И докато приходите са малко повече от генерираните през 2012 година (152,2 милиона), нетната печалба е с цели 50% по-ниска от тази за предходната година, като възлиза на едва 26,9 милиона евро, предава Ройтерс.

Rovio обаче е убедена, че ниската печалба не се дължи на лошо представяне, а на засилени разходи, обвързани с бъдещето на компанията. През 2013 г. компанията стартира студио за анимация и разпространение на видео в Лос Анджелис, което в момента работи върху първия филм за Angry Birds. Очаква се лентата да дебютира на големия екран през юли 2016 година.

Компанията представи и издателска програма на име Rovio Stars, в рамките на която започна да разпространява игри, създадени от чужди разработчици. Солидни суми са били вложени и  в развитието на безплатни игри, в увеличаването на работната сила от 500 до 800 души и, не на последно място, в откриването на шест тематични развлекателни парка.

„Бъдещото развитие на компанията ще се базира именно на всички направени през 2013 година инвестиции“, заяви главният финансов директор Херко Соиниен.

А за да не изглежда всичко толкова мрачно, от Rovio обявиха, че от дебюта си досега игрите от серията Angry Birds са били теглени 2 милиарда пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още