fallback

Microsoft обедини магазините си за приложения

Компанията има ясна стратегия за популяризирането на Windows 10

18:19 | 16.07.15 г. 6

Microsoft официално пусна онлайн магазин, който комбинира Windows Store и Windows Phone Store в голям виртуален магазин, пише CNet.

Новият т.нар. универсален магазин за приложения е част от усилията на Microsoft да унифицира потребителското преживяване с Windows 10 на всички устройства - персонални компютри, таблети и мобилни телефони.

Преди притежателите на компютри и таблети с Windows трябваше да теглят приложения от Windows Store. От своя страна тези, които притежаваха Windows Phone, ползваха Windows Phone store. Сега всички могат да ползват обща платформа.

Предлагането на тази възможност на разработчиците и потребителите е ключова част от стратегията на Microsoft, свързана с новата ѝ операционна система. Сега разработчиците могат да създават приложения, които използват един и същи основен програмен код, а след това да ги настроят така, че да работят на персонални компютри, таблети и телефони.

Този процес ще намали времето за разработка и разходите. Microsoft пък се надява да насърчи разработчиците да създават приложения за всички видове устройства.

От друга страна потребителите могат дa се възползват от наличието на по-голямо разнообразие от приложения, независимо какво устройство използват.

Заради спада на продажбите на персонални компютри и телефони с Windows Microsoft отчаяно се нуждае от летящ старт. Компанията има нужда от универсални приложения, а Windows 10 е ключът ѝ към успеха.

Всеки потребител, който хареса функциите и приложенията на Windows 10 за компютър и таблет, може да бъде по-склонен да си купи телефон с Windows. Това може да изглежда твърде далеч във времето, но е най-голямата надежда на Microsoft в момента в опит да генерира по-голямо търсене сред купувачите на персонални компютри и телефони.

Отвъд това конзолата на Microsoft - Xbox, също е част от новата инициатива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още