IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft съкращава 7800 работни места*

Компанията се опитва да намали значително разходите си

09:53 | 08.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft обяви нов кръг от съкращения в сряда, за да намали допълнително разходите си, пише New York Times.

Според Bloomberg става дума за премахването на общи 7800 работни места, което ще засегне служителите в хардуерното подразделение на фирмата, включително и тези от подразделението за производство на смартфони, което Microsoft придоби от Nokia миналата година. 

Microsoft ще запише обезценка от около 7,7 млрд. долара на своето подразделение за телефони, както и разходи за преструктуриране на стойност 750-850 млн. долара.

Към края на март тази година компанията имаше около 120 хил. служители. 

Съкращенията са в допълнение към всичките 18 000 работни места, за които компанията разкри преди година, че планира да закрие, посочва вестникът, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Агенцията не е успяла да открие Microsoft за коментар извън редовното работно време в САЩ.

Наскоро стана ясно, че Microsoft ще прехвърли своя бизнес с дисплейна реклама на AOL, като част от картографската ѝ технология ще бъде продадена на Uber. Решенията на компанията са продиктувани от необходимостта да намали загубите, които генерира от своя онлайн бизнес. 

*Информацията е обновена в 16:31 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още