IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple спря една от услугите си в Китай

Това е поредното доказателство колко трудно е за чуждите компании да следват местните регулации

19:44 | 11.10.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple е спрял приложението си за новини в Китай, твърди запознат източник, което е поредният знак за това колко трудно е за чуждите компании да следват стриктните правила, регулиращи медиите и онлайн изразяването в страната, коментира Wall Street Journal.

Приложението Apple News, което компанията представи през юни, е достъпно само за потребителите в САЩ, макар че се тества и в Британия и Австралия. Потребителите, които вече са свалили приложението, регистрирайки телефоните си в САЩ, могат да виждат съдържание, когато пътуват извън страната. Оказва се обаче, че то не работи в Китай.

Потребителите в Китай, които обикновено ползват приложението, представящо списък от избрани статии базирани на предпочитаните от потребителя медии, сега виждат съобщение за грешка: „Презареждането в момента е невъзможно. Apple News не се поддържа във вашия регион“. Засега от компанията отказват коментар.

Китай в момента е вторият най-голям източник на приходи за Apple след САЩ, като продажбите за третото тримесечие възлизат на над 13 млрд. долара. Това означава, че компанията вероятно предприема внимателен подход спрямо предоставянето на ново съдържание в Китай.

Пекин по принцип твърди, че компаниите са отговорни за цензурирането на чувствително съдържание в Китай. В случая с Apple това би означавало, че компанията вероятно ще трябва да създаде цензурираща програма – повечето китайски компании използват комбинация от автоматичен софтуер и служители, за да премахне чувствителните статии от потока.

Засега Apple явно избягва проблема като напълно деактивира услуга за потребителите в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 1
iivanoff
преди 8 години
Щом тук дават да гледаме такава, но пак неудобното се забранява, значи не е в "американска пропаганда" проблема, а в ДРУГО!Пак имаш "Паралелни следствия на една причина" за да се скрие ДРУГОТО! А при тази заблуда, само се противопоставят маймуните едни на други!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 8
michaelis12
преди 8 години
Иванофф там на маймуните не дават да гледат американска пропаганда, кво да се прай .... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
Бре, и там като в България бе... неудобното се забранява :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още