IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата прогноза на VMware не отговори на очакванията на анализаторите

Резултатите отразяват първото пълно тримесечие за VMware като независима компания след отделянето ѝ от Dell Technologies

18:06 | 25.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Акциите на VMware поевтиняха, след като компанията даде прогноза за приходите и печалбата за настоящото тримесечие, които се оказаха под очакванията на анализаторите, пише Bloomberg.

Като се изключат някои елементи, печалбата ще достигне 1,56 долара на акция при 3,19 млрд. долара приходи за трите месеца, завършващи през април. Средната прогноза на анализаторите е за 1,65 долара на акция при 3,23 млрд. долара по данни на Bloomberg.

VMware стана популярна с предоставянето на инструменти, които помагат на лидерите на технологични компании да постигнат ефективност на своите локални центрове за данни. Въпреки това, подобно на други доставчици на софтуер, компанията се насочва към абонаментен модел, докато облачната инфраструктура става все по-разпространена. Този преход стана по-важен, тъй като бизнесите се опитват да прехвърлят все повече свои операции онлайн, докато продължават да изпълняват част от операциите си локално на сървъри – система, която се нарича „хибриден облак“.

Въпреки че работи активно в посока развитие на хибридните облаци, компанията се бори да разшири предлагането на софтуер като услуга с темпа, с който Wall Street иска това да се случва.

Компанията заяви, че приходите от абонаменти и софтуер като услуга са скочили с 23 на сто до 868 млн. долара през фискалното четвърто тримесечие на годишна база, докато общите приходи от продажби са се увеличили със 7% до 3,53 млрд. долара. Като се изключат някои елементи, печалбата е достигнала 2,02 долара на акция през периода до 28 януари. И двата показателя са надминали очакванията.

Резултатите отразяват първото пълно тримесечие за VMware като независима компания след отделянето ѝ от Dell Technologies миналата година.

Цената на акциите на VMware спадна с около 6% по време на следборсовата търговия, след като преди това приключи сесията в Ню Йорк на ниво от 118,12 долара. Стойността на книжата се е понижила с около 30% от върха от 167,06 долара, който достигна през октомври. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още