IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Slack се сдоби с третия си изпълнителен директор за година

Звеното на Salesforce сега ще се ръководи от Денис Дресър

18:58 | 13.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Salesforce обяви Денис Дресър за новия главен изпълнителен директор на Slack, повишавайки дългогодишен директор, който става третият лидер на звеното за работна комуникация за последната година, пише Bloomberg.

„Денис е невероятен бизнес лидер, който се отличаваше на всяко ниво в кариерата си в Salesforce”, коментира главният изпълнителен директор на софтуерния гигант Марк Бениоф в социалната мрежа X. Slack е звено на Salesforce.

Дресър поема управлението на Slack след предходния лидер Лидиан Джоунс, която по-рано този месец обяви, че напуска, за да заеме същата позиция в приложението за запознанства Bumble.

До последно Дресър беше президент „ускорени индустрии“ в Salesforce, а преди това служи като изпълнителен вицепрезидент, отговарящ за корпоративните продажби.

Salesforce придоби Slack за около 28 млрд. долара през 2021 г., на фона на вълна от скептицизъм дали тогавашният стартъп е подходяща цел за компанията, известна със своя водещ на пазара софтуер за управление на отношенията с клиентите.

Сделката, която е най-голямата до този момент за Salesforce, отговаря на склонността на Бениоф да купува компании, за да разшири гамата от продукти на Salesforce и да стимулира ръста на приходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 13.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още