IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гейминг гигантът Ubisoft успя да запише годишна оперативна печалба

Рекордните резервации подкрепиха бизнеса на компанията

11:50 | 16.05.24 г.
Снимка: Nathan Laine/Bloomberg
Снимка: Nathan Laine/Bloomberg

Френската група за видео игри Ubisoft отчете оперативна печалба за цялата си година до края на март, след като рекордните резервации ѝ помогнаха да се възстанови от миналогодишната си загуба на 500 млн. евро, която беше и най-голямата в историята ѝ, предава Ройтерс.

Годишните нетни резервации на Ubisoft са скочили с 33,5% до 2,31 млрд. евро, а оперативната печалба е достигнала 401,5 млн. евро.

„Нашите резултати потвърждават, че Ubisoft се върна по пътя към растежа на рентабилността с рекордни нетни резервации за годината и за четвъртото тримесечие“, коментира главният изпълнителен директор Ив Гиймо.

През годината компанията отчете силен растеж на франчайзите „Rainbow Six” и „Assassin’s Creed”, както и на нови заглавия, което подкрепи резервациите и компенсира дългото забавяне на играта „Skull & Bones”.

Последната излезе през февруари и получи слаби отзиви – сред най-лошите за която и да е игра на Ubisoft, и не се продаваше добре, коментира анализаторът на Wedbush Securities Майкъл Пачтър.

„Skull & Bones“ записа „малко по-бавен старт от очакваното“, коментира финансовият директор на Ubisoft Фредерик Дюге по време на разговор с журналисти, допълвайки, че все още има второто най-добро дневно време на игра за заглавие на Ubisoft.

Компанията се надява да увеличи аудиторията на играта и да запази геймърите ангажирани за по-дълго през първата половина на фискалната си година, която започва на 1 април.

За да отговори на притесненията на британския антимонополен регулатор относно придобиването на разработчика на „Call of Duty” Activision Blizzard от Microsoft, първата се съгласи да продаде своите стрийминг права на Ubisoft.

За следващото тримесечие очаква нетни резервации от около 275 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 16.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още