IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 5S и iPad Mini с Retina идват по-късно на пазара?

Заради по-късните доставки анализатор очаква едноцифрено увеличение на доставките на iPhone и iPad през третото тримесечие на 2013 г.

09:17 | 15.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
iPhone 5S и iPad Mini с Retina идват по-късно на пазара?

Важни очаквани продукти на Apple ще се появят по-късно на пазара от очакванията на наблюдателите, пише анализаторът Минг-Чи Куо от KGI Securities в документ, цитиран от специализирания блог AppleInsider. Куо беше предсказал миналата година доста точно промените в продуктовата линия на Apple и затова се счита за добре информиран източник.

Според анализатора iPhone 5S, както и следващият модел iPad Mini с Retina дисплей трябва да се преборят с комплексни развойни и производствени проблеми. В случая с iPhone 5S е предвиден сензор за пръстови отпечатъци  до home бутона, който трябва да спестява въвеждането на парола за отключване на апарата и да разреши на Apple да предложи интеграцията на сигурна мобилна платежна услуга. 

Куо очаква и представянето на по-евтин модел iPhone с особено тънко тяло от пластмаса, който обаче също изправя концерна пред специални предизвикателства. "По-тънкото тяло прави покритието и обработката на повърхността по-трудни", казва анализаторът. "Това може да доведе до по-бавни производствени действия и по-късни дати за доставка."

Куо вижда на IPAD мини предизвикателства, породени от панела на дисплея с висока резолюция Retina, с които тя очаква второто поколение на Apple по-малък таблет. 

При iPad Mini според Куо американската компания трябва да се справи с панела за Retina дисплея с висока резолюция. За още забавяне може да се погрижи бъдещата iOS 7, която очевидно изисквала повече време за разработване и тестове – особено заради функционалноста на “мобилен портфейл”.

Вследствие на всички тези проблеми анализаторът очаква едноцифрено увеличение на доставките на iPhone и iPad през третото тримесечие на 2013 г. Това е далеч под предварително обявения от редица пазарни очаквания ръст на продажбите от 30 до 40 на сто благодарение на въвеждането на нови продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още