IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Apple започва производството на новия iPhone всеки момент

Концернът продължавал да работи и над концепцията за по-евтин модел смартфони

10:43 | 03.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Новият смартфон според WSJ ще е логичната актуализация без твърде много нововъведения. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият смартфон според WSJ ще е логичната актуализация без твърде много нововъведения. Снимка: Ройтерс

Още при представянето на всяко ново поколение на устройство на Apple започват да се носят безброй слухове за наследника. В този случай обаче последната информация за новия iPhone произхожда от наистина сериозен източник - The Wall Street Journal.

Според информация на вестника Apple Inc. започва производството на седмия си смартфон още през настоящото тримесечие. Това означава, че премиерата може да се състои в началото на лятото.

iPhone 5S, както според WSJ ще се нарича наследникът на iPhone 5, ще е логичната актуализация без твърде много нововъведения. Устройството ще е "близко по размер и форма" и вероятно ще предлага повече мощ и няколко други подобрения. 

Същевременно Apple продължава да работи с производствените си партньори в Азия над по-евтин iPhone, който може би ще се появи на пазара през второто полугодие, съобщават запознати източници. Устройството с четириинчов екран ще предложи по-евтин корпус с различни цветове, но плановете засега са неясни, пише още  WSJ.

Двете устройства отразяват новия натиск върху Apple. Базираната в Купертино, Калифорния, компания вече е наситила основния си пазар и сега изпитва проблем с това да представи следващата голяма иновация, като не може да се справи и с потребителския импулс за търсене на по-евтини продукти. Напливът на нови производители на смартфони и възходът на Samsung Electronics натиснаха пазара, започнаха да изстискват маржовете и преразпределят печалбите сред широк набор от устройства.

"На този етап наистина няма основна отличителна черта между участниците на пазара", казва Нийл Маустън, анализатор в изследователската компания Strategy Analytics. Той казва, че за да се справи Apple с предизвикателството, трябва да вземе пример от Samsung и да започне да представя повече продукти по-бързо.

"Панацеята е да се преобърне индустрията с нов революционен дизайн", казва Маустън. Дотогава онова, което трябва да се прави, "са традиционните поучения на бизнес училищата – управляване на разходите и по-бързо движение от конкурентите."

Акциите на Apple приключиха търговията във вторник на цена от 429,79 долара, като отчетоха слаб ръст от 0,2%, но доста под най-високото им равнище от 702,10 долара за акция, достигнато през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още