IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesco обяви война на iPad и Сие

Британската верига ще конкурира Amazon, Apple и Samsung със свой евтин таблет

17:14 | 23.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда новият таблет&nbsp;Hudl. <em>Снимка:&nbsp;Tesco&nbsp;</em></p>

Така изглежда новият таблет Hudl. Снимка: Tesco 

Третият по големина в световен мащаб търговец на дребно Tesco ще пусне на пазара свой собствен таблет и по този начин ще се опита да насърчи бизнеса си с цифрови развлечения. Устройството ще се казва "Hudl" и ще струва 119 лири (около 141 евро), заяви днес Tesco.

Потенциалният конкурент на най-продаваните модели-  като iPad на Apple, Galaxy Note на Samsung или Kindle Fire на Amazon - ще има седеминчов екран (почти 18 сантиметра) и ще работи с операционна система Android на Google.

В зависимост от ценовия клас Hudl е оборудван с капацитет от 16-48 гигабайта за съхранение. С базовата евтина версия на Hudl Tesco очевидно иска изрично да атакува лидерите на пазара Apple, Amazon и Samsung.

Натискът от един нов конкурент може да доведе до нов спад на продажните цени за по-бедно оборудваните модели. Най-евтиният iPad mini на Apple в момента се продава за около 330 евро в Европа. Таблетите на Samsung от серията Galaxy вече започват от 170 евро. Най-евтиният Kindle Fire в момента струва около 160 евро в сайта на Amazon.

В момента Tesco се бори на вътрешния пазар на Обединеното кралство за пазарен дял. Наскоро в допълнение към общата слабост на потребителите на много регионални пазари компанията трябваше да преглътне и други разочарования, като например откриването на конско месо в продукти, които принципно следваше да са съставени от говеждо месо.

Едно собствено мобилно устройство, което може да свърже клиентите и с цифровите канали за дистрибуция на Tesco, би представлявало голяма промяна в стратегията. Ако планът сработи, Tesco може да си осигури нови сегменти от пазара и същевременно да използва по-добре модерните дистрибуционни канали. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още