IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony се вталява

Новите устройства на компанията са водоустойчиви, супертънки и по-издръжливи

21:30 | 03.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Sony</em></p>

Снимка: Sony

Sony залага на доказаното. Новите модели смартфони, които групата представя на IFA, в някои отношения са едва различими от своите предшественици, макар че вътре има нова технология. В автомобилната индустрия това се нарича фейслифт. И все пак концернът все още е способен на изненади. Не толкова с новия си SmartWatch, а със своя Smartband Talk.

В новата си фитнес гривна Sony е вградила извит е-Ink-дисплей, който може да се прочете лесно и под силна слънчева светлина – важно предимство, при което много сравними устройства се провалят. За сметка на това дисплеят изненадва с издръжливостта си – очаквахме да е доста дълга, защото e-Ink-дисплеите почти нямат нужда от ток. Според Sony обаче гривната би могла да издържи 5 дни без зареждане.

Вина за това носят допълнителните функции, които Sony вгражда. Така например гривната може да се ползва за слушалка към телефона, но за тази цел потребителят трябва да държи ръката с гривната пред устата си. Със сигурност това не е добър вариант за по-приказливите. Гривната ще струва около 150 евро, когато се появи на пазара през третото тримесечие.

Умният часовник на Sony е с GPS

Фактът, че Sony предложи в допълнение на гривната и смарт часовника си с новата операционна система на Google Android Wear, не е изненадващ. В крайна сметка със своя Smartwatch компанията е сред пионерите в тези устройства и до днес предлага SmartWatch SW2, която работи с модифициран Android.

Новият модел, който отново се нарича просто SmartWatch, може да прави всичко, което могат задвижваните с Android часовници на други производители. Съответно, също като повечето от тях е зависим от интернет връзката на смартфона. Казахме „като повечето“, защото преди часове Samsung представи своя умен часовник, който може да се ползва и като телефон.

За разлика от други джаджи, като Gear Live на Samsung, часовникът на японците разполага със свой GPS приемник и MP3-Player, освен това е водо- и прахоустойчив. Един UMTS-модул, който би направил часовника независим от смартфона, както при Gear S, обаче няма. Чрез актуализация по-късно Sony ще предложи собствена модификация на софтуера и допълнителни функции, например за дистанционна работа с камерата на смартфона.

Smartwatch ще струва от 219 до 249 евро.

Новият флагман - напомпан Xperia Z2

Поантата на представянето обаче бе новият флагман - Xperia Z3. Оптически той почти не се отличава от предходника си Z2. Със своите 7,4 милиметра широчина той е малко по-тънък. За телефон с дисплей от 5,2-инча си е направо слабичък. Новият 2,5-GHz процесор с 3 гигабайта памет се очаква да е по-бърз от тези при Z2. Забележителна е издръжливостта на батерията, която обещават от Sony – при нормална употреба – до два дни.

И камерата с 20,7 мегапиксела изглежда като взета от предишния модел. Тя обаче има доста нововъведения. Тя има 1/2.3 Exmor RS сензор и 25-милиметров широкоъгълен G обектив Sony. При ползване на слънчева светлина обаче екранът трябва да премине към светъл модус. Според данните на производителя осветляемостта достига 600 лумена – впечатляващо, но вероятно и доста енергоемко.

Подобно на предишните модели, Xperia Z3 е защитен от прах и вода, но защитата е по-висока от тази на Z2 – сега вече съответства на сертификат IP68. Така смартфонът е напълно защитен от проникване на прах и може да се държи под вода на дълбочина до 1,5 метра за до 30 минути.

Нова е т. нар. функция Remote Play. Тя трябва да позволи текущи игри на конзола Playstation 4 да бъдат завършени на телефона, ако и двете устройства са в една W-Lan мрежа.

Xperia Z3 ще струва 649 евро.

Да играеш игри във ваната

За разлика от Samsung, Sony представя заедно с топ моделите си и техните мини варианти. Xperia Z3 Compact има същите процесор, камера и защита от вода като Z3. Само екранът е малко по-малък - 4,6 инча. Цената му ще е 499 евро.

И тук не минахме без изненада – това е Xperia Z3 Tablet Compact. С него Sony представя първия си 8-инчов таблет. И в него се крие същият процесор, като в двата смартфона Z3, но камерата е 8-мегапикселова. Със своите 6,4 милиметра дебелина и 270 грама, и тази джаджа сякаш е минала на диета.

И с този уред е възможно ползването на игри на Playstation. С таблета може да се управлява дори и конзолата. А Sony се хвали, че с него може да се играе и във ваната в банята. Вариантът с LTE и 16 GB място за памет струва 499 евро.

Всичко по-интересно от изложението ще научите от специалния пратеник на Investor.bg в Берлин Бойчо Попов благодарение на Vivacom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още