IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на BlackBerry с най-голям спад от близо година

Причина за това се оказа новината, че компанията планира нов смартфон, въпреки че не се представя добре на този пазар

11:24 | 08.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на BlackBerry преживяха най-големия си спад си от близо година, следвайки разпродажбите на фондовите пазари. Това се случи след като главният изпълнителен директор Джон Чен обяви, че производителят на смартфони ще представи още едно устройство с Android тази година, пише Bloomberg.

Новите смартфони подсказват за повече разходи и по-малко печалба в една индустрия, в която глобалният пазарен дял на BlackBerry е под 1%.

Стойността на книжата на компанията спадна с 8,5% до 8 долара в края на търговията в Ню Йорк в четвъртък. Това е най-големият спад на цената им от януари 2015 г. Индексът Nasdaq Composite се сви с 3%, следвайки случващото се на световните пазари през тази седмица. 

В сряда Чен заяви, че очаква подразделението за смартфони, което в момента е на загуба, скоро да започне да генерира печалба. CNET пък писа, че през 2016 г. компанията ще създаде нов телефон, който ще работи с операционната система на Google - Android. Изданието се позова на Чен, който заяви, че компанията ще продължи да прави смартфони, ако може да превърне подразделението в печеливш бизнес.

Част от инвеститорите настояват цда продаде своя бизнес с устройства и да се фокусира върху нарастващите си приходи от софтуер, твърди Колин Гилис, анализатор в BGC Financial.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още