IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще дава смартфони за безплатно ползване на туристи в Корея

Предоставяните апарати Galaxy Note 5 ще са с 2 GB безплатен интернет трафик към южнокорейски мобилен оператор

09:56 | 02.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Корейският производител на потребителска техника Samsung стартира иновативна кампания за популяризиране на и без това добре познатите си смартфони.

Заедно с местен мобилен оператор концернът обеща да раздава на туристите, пристигащи в Южна Корея, смартфони Galaxy Note 5 за безплатно използване. Изданието PhoneArena допълва, че туристите ще могат да използват тези устройства в продължение на 5 дни, като по този начин кампанията се използва за рекламиране на този корейски топ смартфон. 

Предоставяните смартфони ще имат 2 GB безплатен интернет трафик към южнокорейския мобилен оператор SK Telekom.

Корейският производител е пресметнал, че всяка седмица в тази интересна акция ще участват не по-малко от 250 души. За една година безплатни Galaxy Note 5 смартфони ще могат да ползват 12 000 чужденци. Във всеки телефон ще бъдат инсталирани подробни карти и помощна информация за придвижване от едно място на друго, а тази помощна информация ще се предлага на различни езици.

Продажбите на смартфона Galaxy Note 5 стартираха през есента на миналата година, а някои потребители забелязаха, че стилусът, който се предлага заедно с мобилното устройство, може да остане в смартфона, ако бъде обърнат по грешка на обратно. В по-новите версии на Galaxy Note 5 този проблем е решен.

Galaxy Note 5 разполага с 5,7-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2560х1440 пиксела, защитен с Corning Gorilla Glass 4. Използва се Exynos 7420, 4 GB оперативна памет и 32, 64 или 128 GB флаш-диск.

Всеки може да кандидатства за един от телефоните на уебсайта на Korea Tourism Organization (KTO), като кампанията започва в края на февруари. Не е ясно дали тази програма ще окаже въздействие над продажбите, защото, в края на краищата, всеки може би ще е добре запознат с телефоните на Samsung, ако е наясно с тази промоция. Да не говорим, че технологичната индустрия на Южна Корея не се нуждае от особено голяма маркетингова помощ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още