IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще се случи с часовниците на Pebble след сделката с Fitbit?

Пред компанията стоят редица неизвестни

10:57 | 16.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pebble Facebook page</em></p>

Снимка: Pebble Facebook page

След придобиването от Fitbit миналата седмица Pebble увери собствениците на нейните умни часовници, че те няма да спрат работа изведнъж, пише TechCrunch.

В момента има доста неясноти относно бъдещето на часовниците на Pebble след новината за сделката. Fitbit придоби Pebble заради нейните патенти и технологиите ѝ, а не заради умните часовници.

Pebble не е дала никакви гаранции за бъдещето на устройствата си, но днес потвърди, че планира да ги поддържа през цялата 2017 г.

Разбира се, бъдещето на приложенията на трети страни, които са това, което прави всеки умен часовник „умен“, е още по-неясно.

Разработчиците едва ли ще инвестират от скъпоценното си време, за да поддържат софтуер за една изчезваща платформа, така че може да се очаква, че голяма част от приложенията ще спрат работа.

Pebble заяви, че голяма част от разработчиците работят заедно, за да запазят преживяването от часовника живо по-дълго време, но не е ясно какво точно значи това за нейните приложения.

Потвърдено е, че облачната услуга на Pebble ще спре работа и то в краткосрочен план. Екипът работи по актуализация, която ще „осигури поддържането на основните функции на Pebble”, след като това се случи.

И въпреки тези усилия собствениците на Pebble вероятно ще трябва да започнат да си търсят нов умен часовник за следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още