fallback

Samsung иска да произведе 10 млн. смартфона Galaxy S8?

Компанията вече има конкретни планове за новия си флагман, твърдят източници, макар че тя не потвърждава какво точно е решила

11:04 | 05.01.17 г.

Технологичният концерн Samsung Electronics си е поставил за цел първоначално да произведе 10 млн. смартфона от модела Galaxy S8, пише южнокорейският вестник Electronic Times, позовавайки се на анонимни източници.

Компанията разчита на S8 да насърчи продажбите ѝ след изтеглянето от пазара и спирането на производството на Galaxy Note 7 през миналата година. Това е една от най-големите кризи в историята на концерна и е най-големият провал по отношение на безопасността на продуктите в технологичната история, пише Ройтерс.

Samsung все още не е обявил какво е довело до самозапалването на проблемните смартфони.

Освен това южнокорейският вестник твърди, че най-големият производител на смартфони в света ще започне производството през март и планира да стартира продажбите на Galaxy S8 през април.

Моделът Galaxy S7 беше пуснат в продажба през март миналата година. Говорителят на компанията не е коментирал слуховете до този момент.

На 3 януари Samsung представи първите си устройства, които пуска на пазара след кризата с Galaxy Note 7. Става дума за 3 нови модела от серията A, чиято продажба ще започне първо в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още