IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple очаква продажбите на iPhone да се върнат към растежа през 2020 г.

Новите 5G устройства на компанията ще насърчат продажбите, твърди източник на Bloomberg

20:00 | 30.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple очаква продажбите на iPhone да се върнат към растежа през следващата година, когато пускането на линията ѝ 5G устройства подсили търсенето, твърди източник на Bloomberg, запознат с производствените планове на компанията.

Apple си е поставила за цел да продаде над 200 млн. смартфона през 2020 г., след като пусне повече от четири нови модела iPhone, вероятно 4G и 5G модели и евтин наследник на бюджетния iPhone SE, допълва източникът. Това е повече от очакваните от анализаторите 170 до 190 млн. за 2019 г.

Линията все пак не е финализирана и плановете на Apple могат да се променят, посочва източникът, пожелал да остане анонимен.

Производителите на смартфони – от Samsung Electronics до Huawei Technologies вече предложиха 5G устройства на пазара, залагайки, че новото поколение безжични технологии ще засили иновациите – от автоматизираните заводи до умните домове, ще развълнува потребителите и ще повлияе на бизнеса в близките години.

Въпреки това Apple избра да включи технологията в iPhone следващата есен – повече от година след своите основни конкуренти, отчасти, за да се увери, че глобалните мрежи могат да поддържат истинско 5G потребителско преживяване. Днес Nikkei писа, че компанията казва на доставчиците си, че очаква да продаде поне 80 млн. броя iPhone с 5G модели следващата година.

IPhone остава най-ключовият и печеливш продукт на Apple, а новите устройства ще помогнат за популяризирането на услугите и приложенията на Apple.

Същевременно компанията се бори с отслабващото търсене на смартфони, тъй като хората изчакват повече преди да сменят устройствата си, а конкурентите заграбват от нейния пазарен дял. Търговската война пък засяга икономическия растеж на Китай, най-големият пазар на Apple извън САЩ, а китайските потребители се отдръпват от американските марки.

Говорителка на Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още