IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливането на Nvidia и Arm получи подкрепа от Broadcom и други компании

След като част от гиганите в индустрията се противопоставиха на сделката, други обявиха, че виждат ползи от нея

13:05 | 29.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският гигант в производството на чипове Broadcom изрази подкрепата си за придобиването на британския дизайнер на чипове Arm за 40 млрд. долара от Nvidia, след като други фирми изразиха притесненият си за сделката, пише CNBC.

Споразумението, което беше обявено миналия септември, се разглежда от антимонополните регулатори в САЩ, Европа, Китай и Великобритания. Конкурентът Qualcomm заяви, че Nvidia може да ограничи доставките на технологиите на Arm към своите конкуренти или да повиши цените. Google и Microsoft изразиха същите опасения като регулаторите, пише Bloomberg.

Но Хок Тан, президент и главен изпълнителен директор на Broadcom, коментира, че компанията му подкрепя сделката, след като е получила необходимите уверения.

“Arm е ключов партньор на Broadcom, а достъпът до неговата технология е важен за настоящия и бъдещия ни успех“, твърди Тан. „Broadcom подкрепя предложеното придобиване на Arm от Nvidia, защото Nvidia увери индустрията, че ще увеличи общите инвестиции в технологията на Arm и че ще продължи да прави тази технология налична за индустрията при справедлива, разумна и недискриминираща база“.

„Nvidia очерта ангажиментите си към екосистемата на Arm, които отговарят на притесненията на Marvell за предложената трансакция“, коментира главният изпълнителен директор на Marvel Мат Мърфи.

По думите му Marvell вижда няколко ползи от сделката, включително „ускоряване на пътните карти за високия клас процесори и позволяване по-широкото използване на базираните на Arm дизайни в индустрията“.

Рик Цаи, ръководител на тайванската MediaTek, която е най-големият разработчик на мобилни чипове, написа в уебсайт, създаден от Nvidia и Arm за промотиране на сделката, че индустрията за чипове „ще спечели от обединяването на Nvidia и Arm”.

„Вярваме, че сливането ще позволи на MediaTek и други участници в индустрията да предложат по-конкурентни и по-развити продукти на пазара“, твърди Цаи.

В рядко съвместно интервю, излъчено на 17 юни, главният изпълнителен директор на Nvidia Йенсен Хуанг и колегата му от Arm Саймън Сигърс се опитаха да обяснят защо споразумението трябва да получи одобрение. Те се опитаха да адресират притесненията от това Arm да загуби своята независимост, както и въпроси, свързани с контрола над износа и дигиталния суверенитет.

Сигърс твърди, че в момента Arm не успява да отговори на търсенето, тъй като има ограничени ресурси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още