IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще произвежда iPhone 14 в Индия

До 2025 г. концернът може да произвежда един от всеки четири iPhone в страната, заявиха анализаторите на J.P.Morgan

09:39 | 26.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американският производител на потребителска техника Apple Inc съобщи, че ще произвежда последния си iPhone 14 в Индия, тъй като технологичният гигант премества част от производството си от Китай, предава Bloomberg.

Компанията обяви новината за производството три седмици, след като представи флагмана iPhone 14 на събитие, на което се фокусира върху подобренията в безопасността, а не върху ярките нови технически спецификации, с изключение на нов часовник, насочен към по-спортно настроените потребители.

„Новата линия iPhone 14 въвежда революционни нови технологии и важни възможности за безопасността. Развълнувани сме, че ще произвеждаме iPhone 14 в Индия", се казва в изявление на Apple.

Компанията е работила с доставчиците, за да увеличи производството в Индия и да съкрати времевото изоставане на Индия от Китай при производството от обичайните шест до девет месеца при предишни пускания на пазара, съобщи Bloomberg News през август. 

Apple, която отдавна произвежда повечето от своите iPhone-и в Китай, търси алтернативи, тъй като администрацията на Си Дзинпин влиза в конфликт с правителството на САЩ и налага ограничения в цялата страна, които нарушават икономическата дейност.

Foxconn Technology Group, основният ѝ производител на iPhone, проучва процеса на доставка на компоненти от Китай и сглобяване на iPhone 14 в завода си край южния индийски град Ченай, съобщи Bloomberg News. Компанията разглежда и начини за поддържане на високите стандарти на Apple за конфиденциалност.

Анализаторите на J.P.Morgan очакват Apple да премести около 5% от производството на iPhone 14 от края на 2022 г. в Индия, която е вторият по големина пазар на смартфони в света след Китай, предава и Ройтерс. 

До 2025 г. Apple може да произвежда един от всеки четири iPhone в Индия, заявиха анализаторите на JPM в бележка от миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 26.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още