IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Apple планира да се справи със забавянето на продажбите на iPhone в Китай

Компанията залага на разширяване на търговските си обекти в страната

14:32 | 12.03.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Apple се подготвя да отвори осмия си магазин в Шанхай този месец, разширявайки най-голямата си търговска мрежа извън САЩ в момент, в който продажбите на iPhone в Китай се забавят, пише Bloomberg.

Новото търговско пространство Apple Jingan се намира в центъра на града, който вече е домакин на най-големия брой магазини на Apple в континенталната част на Китай. Откриването е планирано за 21 март, като това ще бъде една от общо 47 локации в страната с население от 1,4 млрд. души.

Продажбите на iPhone спадат в Китай, откакто компанията пусна най-новите си модели през септември. Въпреки това страната остава особено важен пазар, с най-голямата потребителска база на смартфони в света и с потенциал за разрастване на продажбите на екосистемата от аксесоари като Apple Watch.

Мобилният пазар в Китай се сви със 7% през първите шест седмици на 2024 г. Графика: Bloomberg Мобилният пазар в Китай се сви със 7% през първите шест седмици на 2024 г. Графика: Bloomberg

Новият магазин в Шанхай е част от по-широка експанзия на Apple, която ще помогне на компанията да съживи своите операции на дребно, залагайки на нови и преустроени локации. Компанията планира десетки нови, преместени или обновени магазини през следващите няколко години, съобщи Bloomberg през юни.

За да засили допълнително присъствието си в Китай, във вторник Apple обяви, че ще разшири своята лаборатория в Шанхай и ще отвори нова в Шънджън. Новото звено в Шънджън ще се фокусира върху проучване и тестване на продукти, включително iPhone и очилата Vision Pro, каза компанията.

„Ние в Apple се гордеем, че можем да постигнем дълбоки отношения в Китай и разширяваме нашите съоръжения от световна класа тук“, каза в изявление управляващият директор за региона Изабел Ге Махе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 12.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още