IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse пуска акции за хомосексуални

Конференция в Хонконг поставя на дневен ред проблема с равноправието на LGBT-общността на работното място

17:35 | 23.10.13 г. 8
Автор - снимка
Редактор
Credit Suisse пуска акции за хомосексуални

Американското звено на швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse пуска ново предложение за инвестиции на пазара на акции, насочено към LGBT-обществото (LGBT или ЛГБТ е акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора)/

Клиентите на управляващото дружество, разполагащо с капитал от 2 млн. долара, вече ще могат да инвестират в акциите на пул от 26 компании, които са лоялни към сексуалните малцинства.

Вицепрезидентът на Merrill Lynch Private Wealth Management Бил Моран отбелязва в свое интервю, че голяма част от инвеститорите с нетрадиционна сексуална ориентация избягват да инвестират в компании, които проявяват нетърпимост към LGBT-обществото.

Утре в Хонконг ще бъде открита официално първата бизнес конференция на LGBT-обществото в Азия, подготвена от Out Leadership, организация с нестопанска цел, която е посветена в подпомагането на студенти с различна сексуална ориентация да се развиват успешно на работните си места. Срещата не само поставя проблема с равноправието на LGBT общността на работното място, но става дума за повишаване на статута на жените на работното място, на бременните майки, на хората, които се грижат за свои близки. 

Вижте подробностите във видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
На гърба може и да е забранено, ама на г*за, види се, не е. пък и щом Шариатът позволява... ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
LuckyYou
преди 10 години
Аз бих си купил такива акции, нищо че не съм ***.....аст :D Вие си нямате идея тия какво силно затворено общество са и колко са богати в действителност. Идеалната възможност за построяването на голяма пирамида на базата на сексуалната им ориентация. Швейцарските банкери са си е....и майката :Д Ако и трябва и ***.....аст ще се изкарам (без да си давам *** разбира се :Д ) само и само да си купя :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
Pyramid
преди 10 години
Значи, аз не бих делил хората и за придобиване на акции в "обикновените" компании. Ставащото е извратен опит за слагачество, този път, на хората с объркана сексуалност. Не съм им никакъв и нямам право да ги съдя, това дори не е въпрос на избор но, за една компания, която провежда официално политика, на ниво "специално насочена", е егати морално разлагащата практика. И не, не ми пука кой къе го сърби и как се чеше а това, че на едни, по "сексуален" признак, се вменяват привилегии, спрямо други. Йебем си "европейската демокрация".Тъпотия до шия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
deant
преди 10 години
не сте прави, че хомосексуалността е ненормална. ще изкажа личното си мнение и се надявам да бъда правилно разбран. до кокото съм чувал всякакви "изследвания" то било заложено в гените. Вярвам го. За мен това е напълно природен механизъм заложен на някакъв процент от хората. Защитна линия от самата природа срещу презаселяването на животинския вид "човек". Т.е. това гарантира, че от примерно 2-*** мъже няма да излезе по едно семейство. Което е поне 2 деца по малко на всяка двойка пед.. пърдон гея. А относно акциите, не е ли това дискриминация към останалите хора? Все едно да пуснеш акции само за жени или само за мъже? Къде са равните права и достъп? дококото знам *** могат да си купуват нормални акции?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
eboyanov
преди 10 години
много правилно, т.нар права на хората са всъщност за елеминиране на нормалната конкуренция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
eboyanov
преди 10 години
ами какво да кажем за християните, които са на прицел в западния свят от ЛГТБ екстремистите, всеки ден хора си губят работата във ФРанция, Испания, Британия САЩ, КАнада и др страни, за това че не приемат еднополовите бракове за нормално за това , че защитават естественото развитие на човека и тн. В Нова Зеландия след като приеха еднополовите "бракове" още първия месец са изгонени над 300 човека от работа. такава хуманна организация са ЛГТБ, колкото са и хуманни Ал-Кайда. Също така къде се пледира за правата на нормалните, които не желаят да преимат за нормален този егалитаризъм от страна на сексуалните малцинства ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Pyramid
преди 10 години
"Gay" PLC.Егати. Сега, ще вземат и да им раздадат по балончета, БАЛОНИ и др.нуща за надуване, само и само официално да им яхнат парите.Откак се заговори и за узаконяването на инцеста, от Хевропата си таковата ****ата.А всъщност, става дума за пазарно позициониране, щото парите не миришели...уж. Миришат онези, дето ще се наврат къде ли не в тяхно име.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още