IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България трябва да подобри бизнес средата, преди да приеме еврото

Необходими са стъпки по отношение на правосъдната реформа, защитата на частната собственост и уреждането на търговски спорове

11:30 | 09.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България трябва да влезе в еврозоната, но в подходящото време. В момента във валутния блок текат промени, като еврозоната няма готовност да приема нови членове. Това каза финансовият анализатор Павел Бандилов в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Едно от изискванията, които България трябва да изпълни за присъединяване към еврозоната, е подобряване на бизнес средата. За целта трябва да се предприемат стъпки по отношение на правосъдната реформа, защитата на частната собственост и бързото уреждане на търговските спорове.

 "За да влезем в еврозоната, трябва да решим първо този проблем", коментира финансовият анализатор. 

По думите му е хубаво да се постави краен срок за присъединяване на България към валутния блок. В средносрочен план държавите нямат друг изход освен да станат част от икономически блок, тъй като пазарът вече е много глобализиран, отбеляза още той. 

България няма нужда да бърза да приема еврото с оглед на реформите, които търпи самият ЕС, смята финансистът.

Той коментира още възможността за излизане на Великобритания от ЕС. По думите му ако Великобритания напусне ЕС, има вероятност съюзът да претърпи промяна и да се наложи нова икономическа парадигма.

Още от разговори и други видео материали може да видите в Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още