IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: УЕФА ще позлати шампиона

Победителят може да спечели до 27 млн. евро. Вижте и градовете домакини на Евро 2016

15:13 | 10.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Графика на деня: УЕФА ще позлати шампиона

Европейският шампион по футбол може да спечели до 27 млн. евро при максимално постигнати победи, изчислява Ройтерс. Първенството е с награден фонд от 301 млн. евро, като всеки отбор ще получи по 8 милиона евро за участието си.

Победата в груповата фаза ще носи по 1 млн. евро, а равенството - 500 хил. евро. Има бонуси за достигането на всяка от следващите фази. Победителят във финала ще вземе 8 млн. евро, а загубилият - 5 млн. евро.

Франция и Румъния ще открият първенството на Stade de France в Сен Дени, Париж. Тазгодишната надпревара ще е най-голямата досега, като в нея участват цели 24 отбора, които ще изиграят 511 мача – на десет места в страната.

Stade de France е най-големият стадион с капацитет от 80 хил. зрители, докато Stade Municipal в Тулуза е най-малкият с капацитет от 33 хил. Средният капацитет на стадионите от Евро 2016 г. е 48 800, като средно на всеки ще се изиграят по 5,1 мача.

Вижте повече информация в графиката. 

Infographic: Euro 2016's Host Cities | Statista
Още графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още