IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Григорова-Генчева: Brexit беше само катализатор на ръста при златото

В целия свят има един стремеж да бъдат прикрити едни много сериозни структурни промени на икономиката, посочва директорът „Злато и нумизматика“ в ПИБ

22:05 | 06.07.16 г. 13
<p>
	Валентина Григорова-Генчева.<em> Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Валентина Григорова-Генчева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сегашното повишение при златото не е някакъв временен ръст или случайно събитие, а тридесетгодишен връх в растежа на цената на жълтия метал. Това заяви директорът „Злато и нумизматика“ в Първа инвестиционна банка Валентина Григорова – Генчева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Никога досега през тези 30 години то не е скачало толкова много", допълни тя.

Brexit беше само катализаторът на едни процеси, започнали през 2014 г. на постепенни, но трайни движения нагоре, каза Григорова–Генчева. "В евро например жълтият метал е само нагоре през последните 16 години", добави тя.

"В целия свят има един стремеж да бъдат прикрити едни много сериозни структурни промени на икономиката", допълни тя и добави, че стимулите на Фед маскират лошите данни от пазара на труда в САЩ. "Никой никога не е прилагал експериментална терапия от този калибър", описа отрицателните лихви тя.

Целия разговор вижте във видето на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
ceneto
преди 7 години
това което вече е направило движение, се продава най-добре и ще продължаваш да чуваш за него :) това което тепърва ще прави няма как да го чуеш от продавачите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
doc
преди 7 години
bravo na gospojata...podgotvena e teoretichno i umee i da govori...pravete i po-chesto interview-ta...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 7 години
Един съвет от бятя си Страхилчо! : Уважението към различно мислещия само би могло да ти е от полза! Житейски опит! Но....има време да го разбереш. Също като прогнозите на Синклер! :))))...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 3
STRAHO
преди 7 години
Бате Страхилчо съм ! :)))).. ..Б-А-Т-Е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
Nikolay_Ts
преди 7 години
Обикновено не коментирам, но не можах да се въздържа. Госпожата сравнява политиката на Фед и цената на златото в евро, с което не мога да се съглася. Така се получава сравнение на различни категории и се пропуска влиянието на валутния курс USD/EUR. Би трябвало на първо място да се погледне цената на златото в долари, която все още не показва рекордни стойности. По нейната логика, ако гледате цената на златото през RUB и политиката на ФЕД, може би ще видите още по-голяма сензация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
ceneto
преди 7 години
да разбирам ли че когато търгувате или инвестирате, най-важното за вас е какво ви казва този дето продава актива, в случая златото :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
STRAHO
преди 7 години
"Сегашното повишение при златото не е някакъв временен ръст или случайно събитие, а тридесетгодишен връх в растежа на цената на жълтия метал. Това заяви директорът Злато и нумизматика в Първа инвестиционна банка Валентина Григорова Генчева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Никога досега през тези 30 години то не е скачало толкова много", допълни тя."===Разменяхме преди време мнения с един от коментиращите. :) Пак да му припомня за Синклер и прогнозите му. :) Обещах му че ще му припомням.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още