IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В София отвори врати първото пространство за социални иновации в България

Мисията на хъба е създаването на социална промяна и подобряването на средата, в която живеем

21:21 | 11.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес в София отвори врати първото пространство за социални иновации в България - A Hub. Мисията на хъба е да предостави на НПО сектора и на бизнеса място за съвместни инициативи, насочени към създаването на социална промяна и подобряването на средата, в която живеем.

А hub е създаден по идея на фондация „Заслушай се”, с подкрепата на Българския център за нестопанско право. TELUS International Europe e компанията, която финансира реализацията на проекта, както и функционирането му в следващата една година.

„Подкрепата ни към този проект естествено продължение на философията на TELUS International Europe „Да даваме там, където живеем“. Чрез останалите ни проекти в сферата на социалната отговорност ние отдавна работим за това да създаваме условия за устойчива промяна:, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Ксавие Марсернак, президент на TELUS International Europe.

По думите му създаването на A Hub е добра предпоставка за това повече компании в България да припознаят тази кауза като своя. 

„За нас най-важното е чувството ни за общност на НПО и вярваме, че когато споделяме и се учим един от друг можем повече“, заяви на свой ред Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право.

Повече вижте във видеото: 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още