IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Чайков: Искаме гаранции за ангажиментите към пътния сектор

Състоянието на пътната мрежа в България никога не е било толкова зле, коментират от Браншова камара „Пътища"

13:57 | 13.04.22 г.
Стефан Чайков: Искаме гаранции за ангажиментите към пътния сектор

Държавата е поела ангажимент до 30 юни да разплати изцяло дължимите суми за миналата година -  такъв е текстът в споразумението, което имат пътно-строителните фирми и Агенция "Пътна инфраструктура". Трябва да имаме гаранции, че до тази дата държавата ще изпълни ангажиментите си. Всеки опит да протакане и отмяна на поетите ангажименти ще доведе до нови протести. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria инж. Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Браншова камара „Пътища".

Състоянието на пътната мрежа в България никога не е било такова в последните поне 15 години -  с разбити предпазни системи, с дупки по пътищата, с изтрита маркировка, подчерта още гостът. Има всички предпоставки за създаване на опасност за живота и здравето на хората, които ползват пътната инфраструктура. Липсата на разплащане и обезкървяването на пътния бранш доведе до там, че инженери и техници, подготвяни с години, да си потърсят друго препитание в България или извън нея, твърди Чайков. 

По думите му целта на днешния протест на пътните строители е да припомнят на народните представители и на правителството за техния ангажимент да се грижат за пътната инфраструктура, така че да обезпечат живота и здравето на ползвателите на пътища.

На територията на страната имаше затваряне на ключови участъци около 11.00 часа.

„Целта ни е да покажем, че пътният бранш все още е жив независимо от положените усилия да бъде унищожен. Парламентът и правителството най-накрая трябва да влязат във функциите си и да развържат кълбото от проблеми, което сами завързаха през последните месеци”, каза гостът.

Целия коментар може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още