IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът Ран-Ът – случи ли се капитализмът в България?

Създатели на стратегията обсъждат замисъла и идеите при нейното описване

19:07 | 05.10.13 г. 43
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Планът Ран-Ът – случи ли се капитализмът в България?

Планът Ран-Ът е един от най-обсъжданите въпроси от началото на прехода. Свързван с огромни конспирации, за едни планът е сценарий за загробване на България, за други просто несбъднал се път.

За плана, изготвен от съпредседателите на Американската търговска камара Ричард Ран и Доналд Ът е изговорено много. Със сигурност обаче – не достатъчно.

Предаването за макроикономика „Видимо и невидимо“ по тв и радио България он ер, стартира поредица „Раждането на (псевдо)капитализма в България“.

В четири поредни броя Калин Манолов и Красимир Лаков ще се вгледат отблизо в „демоничния план Ран-Ът“, чието осъществяване през последния почти четвърт век довело българите до просешка тояга.

Някои от икономическите и финансови експерти от българска страна, които трябваше „да оценят положението и опре¬делят най-подходящ курс за действие”, ще бъдат техни гости.

В четири поредни предавания ще видите уникални интервюта и кадри от най-новата стопанска история на България. Авторите на поредицата и техните гости ще се вгледат както в общия замисъл на „Българския проект за икономически растеж и преход към пазарна икономика”, каквото е истинското име на документа, така и в последиците от отказа от прилагането му в областта на финансовата политика, приватизацията, индустрията, селското стопанство и социалната политика.

Първият гост в предаването, което ще се излъчи на 6 октомври 2013, ще бъде иконвомическият съветник на президента Желю Желев (1990-1997) д-р Боян Славенков.

За какво ще се говори в предаването – вижте във видеото на „Видимо и невидимо”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

43
rate up comment 0 rate down comment 0
Datcho
преди 10 години
Доналд или Роналд Ът ;-) (Ronald D. Utt)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 3 rate down comment 6
iivanoff
преди 10 години
мисля че предубедено ме четеш ти приятел! - хайде успокой топката и прочети разговора пак - особенно наблегни на това което обяснявам аз, защото обратно - над половината обяснения на опонента не бяха свързан ис разговора :))) - именно затова в неговото поле влезнах АЗ а не то йв моето, та ТИ нямаш право да ни определяш като "заедно търсещи" каквото и да е! Но когато опонента няма способност да погледне от моята гледна точка, за мен не е никакъв проблем да погледна и пречупя разговора от неговата гледна точка... и д-во за правотата ми е , че опонента ми ме разбра и то на няколко пъти... но когато си стартитра преднамереността свързана с повода му да е тук, не издържах и му показах картите които държи!Мисля, че острани ще е малко по-трудно да се разбере това, но ако прочетеш непредубедено разговора, ще разбереш, сигурен съм! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 3 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
"Обиди се, защото имаш високо самомнение." - РЕЗУЛТАТ !!! А не самомнение!"и двамата търсите виновни" - кой започна да хвали политици? и то без даден повод?? И двамата ли :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 4 rate down comment 3
george_tn
преди 10 години
ти май се обиди. Обиди се, защото имаш високо самомнение.Колкото до изводите - всичките ги "фанах", че и в повече разбрах, и то е, че и двамата търсите виновни. Вината предполага осъзнато ущърбно действие = че някакви кукловоди успешно се справят с осъществяването на предначертани зли и егоистични цели. И Бойко е техен доброволен слуга (само за лична изгода = той е идеално черен, а не ***). А истината за мен е тривиална - човечеството не може да се справи със скоростта на живота (предсказан от Маркс), а възможните пътища неприятни до един - тежката цивилизационна невроза нелечима, смъртта избавителна. Просто еволюция. Ще цитирам титана ББ - "ако имаше решение, щяха да го знаят в Брюксел".Само с мислене не става. Трябва и малко НЕПРЕДУБЕДЕНО четене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 2 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
за мен е супер елементарно! - не "фана" ли извода накрая? не виждаш ли че е верен? - ако НЕ -> То не виждаш ли че опонента си признава на 3 пъти /три/ правилно посочени за него и мисленето му от мен извода, както и факт, който той сам не разбираше в началото???Поздрави! и наблегни на мисленето :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 9 rate down comment 3
george_tn
преди 10 години
аксионометрични = аксиоматични + аксонометрични = много сложно мислене = голяма вероятност от объркване :)не се обиждай, но се заяждам понеже се чувствам прецакан, че загубих време да изчета глупостите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 4 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Както виждаш в предния коментар ти спестих всичко лично и повода да не съм толкова учтив с теб - не беше обидата ти към мен, а възхваляването "ни в клин ни в ръкав" на "определен" и "определени" както и воденето на разговор с една единствена цел - да направиш ТОВА!... за което си и само -призна в последствие! Прави ти чест за което...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 11 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
за да не изпадаш в недоумение ето ти противоречието:Аз ти казах че бойко не спира мръсните пари (щото е човеколюбив и комунистоомразен), а спира всички пари, щото е изпълняващ! А цирка за да мине за пред хората, се казва че спира само мръсни пари!Ти първо отрече че спирал всички, а само мръсните, после си писа мнения около 1 страница защитавайки хората и т.н. булшит и накрая изцепи, че всички пари над определена стойност всъщност са мръсни! И така, дори и по своята логика /че спирал само мръсните пари/ след като си издаде че всички пари са мръсни пак излезе че спира всички пари!После взлезе в друго противоречие със себе си: - че откъде накъде съм мислил, че всичко което ставало било лощо, ами ако станело нещо добро? - ами СКЪПА, откъде ще дойде доброто мило момиче, като при спиране на парите /както се съгласи сама преди малко/ пари няма откъде да дойдат!Голяма Сорка, върни се назад и прочети!Аз ще излизам, така, че мога да ти пожелая приятна вечер. Утре ще прочета отгово
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 4 rate down comment 6
STRAHO
преди 10 години
"имай предвид, че това което ти казах първоначално и ти отрече, след 1 страница призна сам!"Чети по внимателно! ;)Нямам самочувствието да правя анализ на личността ти тъй като не те познавам. Що се отнася до манипулацията то всеки един от нас цели същото още докато си отвори устата да говори! С първата изречена или написана дума! В това няма нищо необичайно. Би трябвало да го знаеш като разумен човек. Приемам го като комплимент. :) Хайде пиши нещо за последно аз няма да отговарям че наистина стана голяма преписка! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 9 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
имай предвид, че това което ти казах първоначално и ти отрече, след 1 страница призна сам! което говори достатъчно за установения вътрешен баланс и осъзнати аксионометрични представи за анализ на реалността (1)...понеже не е това правилния извод, защото до тук нямаше да имаш самочувствието да пишеш изобщо ако беше този отговора, то остава: (2) преднамерено манипулативно адаптивно към съответния опонент гъвкаво приемане на аксиоми, удобни за съответния разговор с цел манипулация на събеседника и четящите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още