IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът Ран-Ът – случи ли се капитализмът в България?

Създатели на стратегията обсъждат замисъла и идеите при нейното описване

19:07 | 05.10.13 г. 43
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Планът Ран-Ът – случи ли се капитализмът в България?

Планът Ран-Ът е един от най-обсъжданите въпроси от началото на прехода. Свързван с огромни конспирации, за едни планът е сценарий за загробване на България, за други просто несбъднал се път.

За плана, изготвен от съпредседателите на Американската търговска камара Ричард Ран и Доналд Ът е изговорено много. Със сигурност обаче – не достатъчно.

Предаването за макроикономика „Видимо и невидимо“ по тв и радио България он ер, стартира поредица „Раждането на (псевдо)капитализма в България“.

В четири поредни броя Калин Манолов и Красимир Лаков ще се вгледат отблизо в „демоничния план Ран-Ът“, чието осъществяване през последния почти четвърт век довело българите до просешка тояга.

Някои от икономическите и финансови експерти от българска страна, които трябваше „да оценят положението и опре¬делят най-подходящ курс за действие”, ще бъдат техни гости.

В четири поредни предавания ще видите уникални интервюта и кадри от най-новата стопанска история на България. Авторите на поредицата и техните гости ще се вгледат както в общия замисъл на „Българския проект за икономически растеж и преход към пазарна икономика”, каквото е истинското име на документа, така и в последиците от отказа от прилагането му в областта на финансовата политика, приватизацията, индустрията, селското стопанство и социалната политика.

Първият гост в предаването, което ще се излъчи на 6 октомври 2013, ще бъде иконвомическият съветник на президента Желю Желев (1990-1997) д-р Боян Славенков.

За какво ще се говори в предаването – вижте във видеото на „Видимо и невидимо”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

33
rate up comment 2 rate down comment 7
STRAHO
преди 10 години
Неприязън? Мнение за мен Нямам против! :) ...Имай предвид че писаното от теб би могло да се изтълкува по същия начин. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 11 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
"Другото си го прикачил. " - това не ми звучи като комплимент..."Ако обаче наречените от теб маймуни биха спечелили то значи е бил на прав път." - всичко се моделира, включително и мисленето на тълпара, та това не значи изобщо това което ти се иска да е!... ПРИМЕР: Виж "къде" приемането на лисабонския договор не мина на референдум и после какво стана... след необходимите реклами миан на втория път...Знаеш ли - мисля че няма смисъл да ми следиш мисълта... ти не го правиш за да разбереш нещо - дори и ТО да е какво "мисля аз"!Ти го правиш, за да "докараш" до нещо познато на теб и да си изпееш дадената заучена песничка...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 3 rate down comment 5
STRAHO
преди 10 години
"за да се реформира ******** е необходима криза " Това е безспорно и доказано от историята. Другото си го прикачил. Ако обаче наречените от теб маймуни биха спечелили то значи е бил на прав път. Това разбира се не е точно така. Просто опитвам да следя мисълта ти. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 14 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
недей ме почва само с *** и некомунета, че нещо не правя разлика :))) - разликата е само да си я правят хората докато ги ползват...пък от това - направо ще повърна: "Бойко се различава от другите само с ВОЛЯТА да го направи"...а за другото: "Защо .....къде е логиката? Каква цел би гонил с подобни действия? Кой е бенефициента на подобна политика? "за да се реформира света е необходима кризата, без нея няма реформи ;)))бенефициента са маймуните!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 6 rate down comment 7
STRAHO
преди 10 години
Планът беше пригоден от *** така, щото да отговаря на целите им! Не твърдя, че Бойко е успял да спре тази ***! Няма и как да го стори в обозримо бъдеще по простата причина, че те държат ресурсите на тази държава! С какво би могъл да управлява? С какъв ресурс би успял да прокара политики ? Риторични въпроси. Бойко се различава от другите само с ВОЛЯТА да го направи. С категоричната подкрепа от страна на избирателя би могъл да пооправи до някъде нещата но без нея е обречен. Но извини ме не мога да схвана логиката ти относно "а задачата му е била да спре ПАРИТЕ!" Защо .....къде е логиката? Каква цел би гонил с подобни действия? Кой е бенефициента на подобна политика?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 11 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
понеже отговора на този въпрос се усложнява от първоначалното изясняване на динамичната промяна на плана с времето и после сливането му със новоприети световни посоки на движение на управлението на маймуните по света, то категоричен отговор сам по себе си няма смисъл, освен да покаже съпричастност или не на отговарящие по темата - вярва ли в световната конспирация :))) та аз ще се въздържа от отговор, на въпроса този план ли е първопричината на нещастието ни...аз просто исках да кажа преди 2 страници с първия си пост към теб, че НЕ "бОЙКО" е спрял "мръсните пари", а задачата му е била да спре ПАРИТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 10
STRAHO
преди 10 години
:D " Идеята е, че вместо да изясним даден аспект от реалността.........." Е .......с този последен пост направо ме срази! :D ........... "Планът Ран-Ът " За него идеше реч! Изписаното от мен, беше с цел да покажа, че този план не е първопричината на нещастието ни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 10 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
Хм... като изключим самокритичноста ти, че се самонаказваш за това че изписахме 2 страници за да ми прочетеш първия пост, то наистина се чуствам некомфортно след подобни разговори...Идеята е, че вместо да изясним даден аспект от реалността, чрез който даден опониращ да осъзнае противоречието с дадена приета от него по-рано аксиома определяща мисленето му по отношение на реалността, то се започват едни цикли в определяне на аргументи, които не са аргументи по функцията определяща избора на дадената аксиома или даденоя аспект от реалността!... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 8 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Ние коментираме темата. Казах моето мнение. То не е насочено срещу теб или твоето мнение! Не държа изобщо, да приемеш моето мнение по темата! Не се и сравнявам по интелект с теб! Не те и познавам и няма какво да се разбираме. Признавам, че не разбрах логиката ти. "Това е зададено от тези, които одобряват назначенията тук и определят целите и задачите по плана! целите са повече от ясни" ""за да няма пари тук, което е една от целите"Приеми го като признание за превъзходството ти и ме извини че "свалих нивото ти наполовина"! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 1 rate down comment 6
iivanoff
преди 10 години
щом разбра - няма проблеми! - но просто трябва да се настроиш на "вълната" на човека с който говориш... иначе няма как да се разберем...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още